IHS Blog

15 milyon T-Mobile müşterisinin bilgileri çalındı!

t-mobile

T-Mobile müşterilerinin finansal kontrollerini yapan firmanın sunucularından yaklaşık olarak 15M müşteri bilgilerinin çalındığı bildirildi.

Finansal kontrolleri yapan Experian adlı şirket, perşembe günü yaptığı açıklamada yaşanan güvenlik ihlali sebebiyle 1 Eylül 2013 ve 16 Eylül 2015 tarihleri arasındaki müşteri bilgilerinin çalındığını açıkladı. Çalınan bilgiler içerisinde kredi kartı bilgileri olmasa da, oldukça kritik olan isim, doğum günü, adres, sosyal güvenlik numarası, sürücü belgesi mevcut.

Son yıllardaki en büyük veri hırsızlıklarından biri olan bu konuda T-Mobile CEO’su John Legere de oldukça kızgın olduğunu ifade etse de, veriler çalındıktan sonra bu pek bir şey ifade etmiyor. CEO’nun Twitter’daki ve blogundaki açıklamasına göre T-Mobile Experian’a yeni bir alternatif aramaya başladı bile:

 

15M müşteri bilgisi T-Mobile müşterilerinin yaklaşık %25’ini oluştursa da, artık T-Mobile abonesi olmayan müşterilerin bilgileri bile çalınmış durumda.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Experian, etkilenen tüm müşterilere gelecek hafta bir mektup göndereceğini, ve asla internet üzerinden müşterilerle iletişime geçmeyeceğini söylüyor.

Ayrıca Experian etkilenen tüm müşterilere 2 yıl boyunca “credit monitoring” ve ProtectMyID adlı kimlik koruma ürününü kullanabileceklerini paylaşıyor. Bu hizmetlerden tüm T-Mobile müşterileri de bilgileri çalınmış olsun veya olmasın faydalanabilecek.

Exit mobile version