IHS Blog

2017 Eylül Ayının En Güncel Teknoloji Haberleri

artirilmis-gerceklik

Kavurucu yaz sıcaklarının yavaş yavaş çekilmesi ile teknoloji dünyasında da hareketlenmeler yaşanmaya başlandı. Bazı büyük şirketler, yapacakları girişimleri genellikle yılın bu bölümlerinde duyuruyorlar. İşte bu girişimlerden bazı önemli olanları:

Yeni iPhone’lar Tanıtıldı

Akıllı telefonların olmadığı bir dünyayı hayal etmek zor. Her sene olduğu gibi bu sene de Eylül ayında yeni iPhone’lar duyuruldu.

Bu yıl ilk iPhone satışının tam 10. yıldönümü ve 10. yıla özel olarak Apple yeni evine taşındı. Apple’ın yeni evinde gerçekleşen lansmanda iPhone 8 ve iPhone X resmi olarak tanıtıldı ve şüphesiz ki bu cihazlar mobil teknoloji dünyasında çeşitli hareketlenmelere sebep olacak.

Galaxy Note 8 Tanıtıldı

Samsung, Note serisinin yeni cihazını yakın zamanda tanıttı. Fakat, geçen seneki Note 7 skandalından sonra kafalarda çok fazla soru işareti mevcut. Zedelenen imajı düzeltme konusunda Note 8 yeterli olacak mı? Bekleyip göreceğiz. Ama şu bir gerçek ki; piyasanın en gözde cihazları şu anda Note 8 ve yeni iPhone’lar. Samsung’un yeni cihazı Note 8; daha büyük bir ekran, yeni kamera özellikleri ve S-pen ile hareketli mesajlaşma imkanı sunuyor.

 

Chrome, Kalıcı Olarak Sessize Alma Özelliğine İzin Veriyor

Otomatik oynatılan videolar neredeyse tüm internet kullanıcıları tarafından nefret edilen şeylerin başında gelir. Buna rağmen web siteleri tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Google’ın kullanıcı deneyimini ticari çıkarların önünde tuttuğu aşikar. Google’ın Chrome’a ekleyeceği yeni özelliği de bunun bir ispatı niteliğinde. Google, bir web sitesinin tarayıcılarda kalıcı olarak sessize alınmasını sağlayacak bir özellik üzerinde son çalışmalarını yapıyor.

AR Uygulamaları (Artırılmış Gerçeklik)

Artırılmış gerçeklik(AR) uygulamaları, kısa bir süre önce hem Google hem de Apple tarafından Android ve iOS cihazları için sunuldu. Yakın bir zamanda akıllı mobil cihazlarda AR uygulamaları furyası yaşanabilir. Böylelikle kurumsal firmalar pazarlama aracı olarak kullanabilecekleri yeni ve daha kolay bir teknolojiye sahip olabilirler.

Spotify Halka Açılmaya Hazırlanıyor

Spotify’ın son zamanlardaki hareketlerini incelediğimiz zaman, yakın gelecekte halka açılma niyeti taşıdıkları belli oluyor. Spotify sunduğu hizmetleri artırmak için Warner Music ile bir lisans anlaşması yaptı ve bu anlaşma sonrasında hem aboneleri için hem de yatırımcıları için daha cazip bir hal aldı.

IFA 2017 Berlin’de Gerçekleşti

Avrupa’nın en eski ve en büyük teknoloji gösterisi olan IFA Eylül başında Berlin’de gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından gelen teknoloji devleri, telefondan bilgisayara, bilgisayardan akıllı ev aletlerine kadar her türlü yeni teknoloji ürünlerini sergiledi.

TechCrunch Disrupt Conference Düzenlendi

En popüler küresel teknoloji haber sitelerinden bir tanesi olan TechCrunch, her yıl çeşitli metropollerde konferanslar düzenliyor. Bunlardan bir tanesi de 18 Eylül’de San Francisco’da başladı. Bu konferansta startup şirketlerin fikir liderleri bir araya gelerek teknoloji sektörünün ana konuları üzerine konuşurlar.

Walmart ve Google Sesli Alışverişe Başlıyor

Yılın büyük bölümünde satın alım işlemlerinin çoğu Amazon aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Fakat yılın geri kalan birkaç ayında iki büyük dev olan Walmart ve Google, Amazon’a karşı rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi. Bu ortaklık, online müşterilerin Amazon yerine Walmart’ı tercih etmelerini sağlamak için, sesli olarak kolaylıkla alışveriş yapmalarını sağlıyor.

Her ay olduğu gibi Eylül ayı da teknoloji dünyası için oldukça hareketli bir aydı. Teknoloji düzenli olarak öngöremediğimiz şekilde ilerliyor. Gelecekte neler olacak? Hep birlikte göreceğiz.

Exit mobile version