IHS Blog

2017 Kasım Ayının En Güncel Teknoloji Haberleri

teknolojik-gelismeler-2

Günümüzün hızla gelişen teknoloji haberlerinden geri kaldığınızı mı düşünüyorsunuz? Endişelenmeyin, sizin için daha önce Eylül ve Ekim aylarında yaptığımız gibi bu ay da en güncel teknoloji haberlerini derledik.

İşte içinde bulunduğumuz Kasım ayında sık sık duyacağınız teknoloji trendleri:

Walmart, Sayım ve Depo İşleri İçin Robotları Kullanmaya Başladı

Robotların dünyayı ele geçireceğine dair olan teori gerçekleşir mi henüz kestiremiyoruz ama işlerimizi ellerimizden alacaklarına dair olan teori gerçekleşiyor gibi görünüyor. Kısa süre önce Walmart, raflarda yanlış yerleştirilen ürünleri düzeltmesi, stokları kontrol etmesi ve etiketleri düzenlemesi için robotları kullanmayı planladığını zaten açıklamıştı.

Robotların market koridorlarında gezmeye başlamasıyla birlikte Walmart çalışanları endişelenmeye başladı. Fakat Walmart bu endişeyi giderdi ve insanların işlerini yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Walmart bu gelişme ile birlikte işleri daha verimli bir şekilde yapmayı hedefliyor. Ancak yine de insanlar için daha az iş kalacağını ve bunun da daha az insana ihtiyaç duyulması ile sonuçlanacağını söyleyebiliriz. İnsanların işleri konusunda nasıl gelişmeler olacak merakla bekliyoruz.

Robot Sophia Vatandaşlık Kazandı

Robotlar sadece işlerimizi ele geçirmekle yetinmiyor, aynı zamanda artık vatandaşlık da kazanıyor. Geçtiğimiz ayın son günlerinde Suudi Arabistan’da Robot Sophia’ya vatandaşlık verildi.

Bu karar eleştirileri de beraberinde getirdi. Özellikle baskıcı toplum kuralları ile bilinen Suudi Arabistan’da henüz kadınlar bile birçok konuda sosyal yaşantıya katılamazken ve gayrimüslimler bile henüz ülkede vatandaşlık kazanamıyorken bir robota bu ayrıcalığın tanınması büyük tepki çekti.

 

Teknoloji Platformları Rus Reklamcılığına Çalışıyor

Geçen sonbaharda yapılan seçimin ardından Rusya’da göze çarpan hikayelerden biri hükümetin Google ve Facebook gibi dev platformlara reklam vermesiydi. Reklamlar hükümetle sınırlı kalmadı, muhalefet partide yer alan bir kongre üyesi de Facebook’ta binlerce reklam verdi.

Bu reklam stratejilerinin ardından bazı siyasi gruplar, ülke dışındaki diğer güçlerin de bu yöntem ile seçimleri etkileyebileceği gerekçesiyle yasal bir düzenleme yapılmasını istiyor.

MongoDB Halka Açıldı

Yazılım geliştirme şirketi MongoDB, yatırımcılara yeni bir heyecan fırsatı verdi ve halka açıldı. Hisse senetlerini başlangıçta planladıkları fiyat olan 22$’dan 24$’a çeken şirket ilk günden %34’lük bir büyüme yaşadı. Halka açıldıktan hemen sonra gösterilen bu büyüme daha şimdiden borsadaki teknoloji şirketlerinin en büyük başarı hikayelerinden biri oluyor.

Google’ın Pixel Telefonları Hakkında İlk Fikirler

Google’ın Pixel telefonları en başta son derece ilgi çekse de hemen ardından bir eleştiri dalgalarına maruz kaldı. Uzun pil ömürleri ve mükemmel kameraları ile kullanıcılar tarafından olumlu puanlar alan telefonlar daha sonra özellikle Pixel 2’nin görüntü sorunları yüzünden ağır eleştiriler aldı.

Şikayetlere göre renkler tam olarak gerçekçi ve doğru değil, bunun yanında ayrıca cihazlar ses kayıt yeteneği konusunda da sınıfta kalıyor.

Bu eleştiriler karşısında Google’dan henüz ses çıkmadı, fakat Google kesinlikle mobil cihazları üzerinde bir şeyler yapmalı.

Smart Light Switchler Akıllı Işık Pazarındaki Kartları Yeniden Dağıtabilir

İnsanların en kolay değişim yaptığı sektörlerden biri de akıllı ev teknolojileri. Şimdiye kadar insanlar bunun için bir ampul kullanmayı tercih ediyordu fakat artık çok daha fazlası mevcut.

Noon Home ile artık teknolojiyi kullanarak normal ampul ve anahtar ile aydınlanma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Zaten elinizde bulunan teknolojik ürünler ile birlikte kullanılabilen bu teknoloji ile telefonunuz aracılığıyla ışıklandırma ayarlarınızı kontrol edebilecek ve yönetebileceksiniz. Tıpkı akıllı evlerde olduğu gibi.

Web’in Zirvesi Lisbon’da Buluştu

Inc’nin “dünyanın en büyük teknoloji konferansı” olarak nitelendirdiği etkinlik, dünyanın dört bir yanından gelen 60.000’in üzerinde katılımcıyla gerçekleşti. 6-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte Slack ve Reddit gibi büyük teknoloji devlerinden konuşmacılar yer aldı ve dünyanın dört bir yanından önemli ziyaretçiler ile bazı hükümetlerin görevlileri de yer aldı.

Genel olarak değinilen konular yeni teknolojiler, teknoloji ve siyasetin ortak noktada buluşması ve teknolojinin nasıl daha sosyal ve daha iyi olacağı üzerineydi.

Önceki aylarda olduğu gibi bu ay da teknolojinin en önemli gelişmelerini aktardık. Önümüzdeki ay da en güncel haberleri aktarmak için araştırma yapıyor olacağız. Blogumuzu takip etmeye devam edin.

Exit mobile version