IHS Blog

2017’de Takip Edilmesi Gereken 7 Web Tasarım Trendi

2017-web-tasarim-trendleri-2

2017’nin en popüler 7 tasarım trendi aslında pek trend olarak değil, daha ziyade sitenizin ziyaretçilerini memnun etme ve şaşırtma yöntemleri olarak ele alınmalı. Çoğu sitenin artık birbirine benzediği ve aynı stilleri takip ettiği günümüz web tasarımı dünyasında, tasarımcılar ve geliştiriciler artık kalıplardan çıkıp yeni bir şeyler üretmeye gayret ediyor. İster bir web sitesinin görsel içeriği olsun ister geleneksel olmayan bir şablon veya CSS harikası, 2017’deki en önemli tasarım trendi sitenize şu ya da bu şekilde şaşırtıcı bir unsur eklemek, bunu da dikkat dağıtmayacak ve kullanıcı deneyimini geliştirecek bir şekilde yapmak olacak.

Aşağıda 2017 yılında takip edilmesi gereken 7 tasarım trendi yer almakta.

  1. Dinamik çift tonlu tasarımlar

Bu trendi daha önce görmüş olmalısınız (2015 yılındaki Spotify’ı düşünün). Çift tonlu tasarımlar 2017’de güçlü bir şekilde geri döndü ve şimdilik kalıcı olacak gibi görünüyor. Tasarımcılar etkileyici fotoğrafları güzel renklerle kombine bir şekilde kullanarak bu fotoğrafları web sitelerinde marka imajını pekiştirecek şekilde sunmanın muazzam yollarını bulmuş durumdalar.

Bu trendi neden seviyoruz: Çift tonlu tasarımlar göz okşuyor ve bir fotoğrafı olduğu gibi alıp siteye koymaktan çok daha özgün bir etki yaratıyor. Canınız bir görseli iki renge indirgemek istemese bile Photoshop’la bir iki özel dokunuşla denemeler yapmaktan zarar gelmez.

  1. Öğretici gifler

Gif deyince aklınıza komik video parçaları veya televizyon dizilerinden enstantaneler geliyor olabilir. Fakat bu giflerin 2017 yılında web tasarım trendi halini almaya başlayan başka bir pratik kullanımı daha var: Kısa öğretici videolar. Madem gifler hareketli kısa videolar, neden bu videoları en son site tasarımınızda kullanmayasınız? Gifler site içinde tıklaya tıklaya dolaşmaktan tek bir butonun animasyonuna kadar birçok alanda 2017’nin en popüler birkaç tasarım trendi arasında yer alacak gibi görünüyor.

Bu trendi neden seviyoruz: Bir tasarımcının portfolyosunu incelerken bazen sitenin tamamının tasarımının neye benzeyeceğini veya navigasyonun nasıl olacağını anlamak güçtür. Site içindeki hareketleri göstermek için gifleri kullanmak çok pratik ve verimlidir. Bunun da uzun soluklu bir tasarım trendi olacağı söylenebilir.

  1. Fotorealistik sade tasarım

Sizden enteresan istekleri olan bir markayla çalışıyorsanız ve tasarımınızda fotoğraf kullanmak istiyorsanız bu trend tam size göre. Stüdyo fotoğrafçılığı üzerine parlak ve sade arka planlar 2017’de epey yaygın olacağa benzeyen bir web tasarım trendi. Görselin tamamını daha az düşünüp spesifik nesnelere daha fazla ağırlık verin, sonra bu ikisini parlak renkli, sade bir arka planın üzerine oturtun. Sonuçtan memnun kalacaksınız.

Bu trendi neden seviyoruz: Parlak renkleri ve sürreal tasarımı “minimal” olarak adlandırmak pek mümkün olmasa da, fotorealistik sade tasarım oluşturduğunuzda unsurlarınızın etrafında çok miktarda beyaz alan kalıyor. Bu da hem temiz bir site tasarımı yapmanızı sağlıyor hem de işin içine bir miktar sürpriz unsuru katıyor.

  1. CSS ve SVG animasyonlar

Küçük animasyonlar ekleyerek sitenizde keyifli bir kullanıcı deneyimi oluşturabilirsiniz. SVG animasyonlardan tutun da bir butonun nasıl hareket edeceğine dair küçük detaylara kadar birçok yerde CSS size çok fazla uğraşmanıza gerek kalmadan güzel efektler oluşturma imkanı tanır. Bu küçük hareket anları kullanıcılarınıza hoş bir sürpriz olmakla kalmaz, acaba başka sürprizler de var mı diyerek sitenizdeki başka sayfalara tıklama ihtimallerini de arttırır.

Bu trendi neden seviyoruz: CSS ve SVG animasyonlar keyifli ve eğlenceli olduğu gibi, keşfetmesi de çok zevkli animasyonlardır. Ayrıca bu trend tamamen animasyondan oluşan bir siteden hareketli butonlara kadar tasarımcıya birçok seçenek sunar.

  1. Geometrik desenler

Düz beyaz arka planlarla vedalaşın. 2017 kullanıcılarınızın gözlerini tatlı geometrik arka planlarla okşayacağınız bir yıl olacak. İsterseniz göz yormayan bir görünüm için yumuşak renklerle küçük şekiller kullanabilir, isterseniz rengarenk desenlerle iddialı bir tasarım hazırlayabilirsiniz. Geometrik arka planlar 2017 yılı içerisinde web sitelerine tasarımı boğmadan hafif bir doku kazandırmak için sıkça başvurulacak bir tasarım trendi olacak gibi görünüyor.

Bu trendi neden seviyoruz: Basit çizgilerden çılgın desenlere kadar her türlü geometrik tasarım unsuru sitenize bir anda şahsiyet kazandıracak bir dokunuşa dönüşebilir. Geometrik desenler aynı zamanda pazarlama çalışmalarınız kapsamında, mesela kartvizitlerde veya e-posta tasarımlarında rahatlıkla kullanılabilir.

  1. 3D tasarım

Sanal gerçeklik giderek daha fazla erişilebilir ve gerçekçi bir hal aldı. 3D tasarım da 2017’de büyük bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların büyük kısmı henüz sanal gerçeklik gözlüklerini takmaya başlamamış olsa da, sitenize biraz 3D unsuru katarak bu yılın trendini yakalayabilirsiniz.

Bu trendi neden seviyoruz: Çünkü bu tasarım tarzıyla deneyler yapmak çok eğlenceli! Sitenize 3D tasarı unsurlarını katmak, kullanıcı deneyimini etkilemediği sürece tasarımınıza yeni ve taze bir görünüm kazandıracaktır.

  1. Tipografi görselliği

Belirli bir fontu düşündüğünüzde aklınıza sadece bu fontun gövde metin veya ana sayfa başlığı olarak nasıl görüneceği geliyor olabilir. Bu yıl artık bu kalıplar kırılıyor ve her karakter, her harf birer tasarım unsuru halini alıyor. 2017 arka plan unsuru, illüstrasyon parçaları ve site görseli olarak tipografiyle deneyler yapan tasarımcıların yılı olacak.

Bu trendi neden seviyoruz: Tipografik görseller illüstratif yaratıcılık bakımından oldukça özgürleştirici bir tarz oluşturuyor. Bir karaktere bir metnin parçası olmaktan daha fazlasını sunarak ezberleri bozan bir tasarım trendi oluşturmanız çok kolay olacak.

Exit mobile version