IHS Blog

2018’in En Pahalı 10 Domain Satışı (Şimdilik)

en-pahali-domain-satislari

İnanmak zor olsa da 2018’in yarısından fazlasını şimdiden geride bıraktık. Teknoloji dünyası her zaman olduğu gibi 2018’de de inanılmaz gelişmeler gösterdi ve haliyle sanal dünyaya yapılan yatırımlar da giderek arttı.

Bu yatırımların önemli bir bölümü de domain satışlarına yönelikti. Örnek verecek olursak; Crypto.com’un satışı için 1 milyon dolardan fazla ödeme yapıldığı açıklandı. Fakat genel kanı gerçek fiyatın bu açıklanan fiyattan çok daha fazlası olduğu yönünde.

2018’in ilk yarısında Crypto.com’un dışında çok büyük farklı domain satışları da gerçekleşti. IHS olarak sizler için bu domain satışlarının en pahalı 10 tanesini derledik:

  1. Super.com – 1.2 Milyon $

Super.com Şubat ayının başında online bir açık artırma ile satıldı. Super.com şu ana kadar kullanıma sunulmadı ve tam olarak hangi amaçla kullanılacağı belli değil. Sizce Super.com için en uygun amaç nedir? Yorum bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.

  1. Great.com – 900,000 $

İsveçli ünlü girişimci Erik Bergman, Ocak ayının son günlerinde Great.com’u bir açık artırmada satın aldı. Erik, bu harika domain adını çeşitli hayır kurumlarına bağış yapmak için kullanmayı planlıyor.

  1. Liquid.com – 750,000 $

Liquid.com, büyük paralar harcanarak satın alınan ilk kripto para birimi web sitesidir. Quoine isimli bir şirket kripto para birimlerinin exchange işlemlerini gerçekleştirmek adına bu domain adını satın aldı.

  1. FO.com – 510,000 $

Kripto para birimleri ile ilgilenen web sitelerinin gerçekleştirdiği önemli satışların bir diğer örneği de FO.com. FO.com, yeni sahibiyle birlikte blockchain ve token business işlemleri için kullanılacak.

  1. Vacation.rentals – 500,300 $

Vacation.rentals, yeni nesil” üst düzey domain adı” satış işlemlerinin ilk büyük örneği.

  1. DAX.com – 500,000 $

DAX.com henüz faaliyete başlamadı ve satın alan kişi de henüz belli değil. 3 harfli olan ve X ile biten domain adları genellikle kripto para birimlerinin exchange işlemleri için kullanılıyor. (X, exchange’in simgesi olarak nitelendiriliyor.) DAX, ayrıca Almanya Borsa Endeksinin kısaltımıdır.

  1. Tokens.com – 500.000 $

Tokens.com, trilyonlarca dolarlık menkul kıymetin transferini gerçekleştiren Polymath şirketi tarafından satın alındı.

  1. Home.loans – 500,000 $

Home.loans, vacation.rentals’tan daha önce satıldı. Bununla bağlantılı olarak vacation.rentals 300 $ daha pahalıya satıldı çünkü vacation.rentals’ın sahibi en pahalı üst düzey domain satışı işlemini gerçekleştirmek istiyordu.

  1. Inspection.com – 335.000 $

Hong Kong chain teknolojileri şirketi olan Asia Inspection, ağını Asya dışına da genişletmeye karar verdi ve kendilerine ait olan AsiaInspection.com’dan daha genel bir domain adını yani Inspection.com’u satın aldı.

  1. The.club – 300,000 $

The.club, popüler ve lüks bir exchange topluluğudur. Benzer bir domain adına sahip olan Theclub.com ise otomobiller için güvenlik cihazları üreten bir şirkete ait.

EEN.com 300.000 $

Daha önce EagleEyeNetworks.com domain adını kullanmış olan bir şirket daha kısa ve akılda kalıcı olan EEN.com’u satın almıştır.

Signet.com 300.000 $

Geçtiğimiz Haziran ayının sonlarında satılmış olan bu domain adını kimin satın aldığı henüz gizemini koruyor. Signet ismi birçok farklı şirket tarafından kullanılsa da kimin aldığı konusunda en büyük aday SignetJewerals.com domain adına da sahip olan bir mücevher şirketi.

10 dedik fakat 12 domain adı sunduk. Çünkü son 3 domain adı için aynı para ödendi. Fakat eminiz ki yıl sonuna kadar listemizde birçok yeni isim olacak. Bekleyip, göreceğiz. 

Sizde IHS’den alan adınızı hemen tescil edin, belki 2019 yılının en değerli alan adı sizinkisi olur.

Exit mobile version