IHS Blog

AirWatch, Mobile Security Alliance ile mobil güvenliği arttırmayı amaçlıyor

Cell phone security locked

Preserving the cell phone data

AirWatch, “Mobile Security Alliance” adında bir mobil güvenlik birliği kurarak mobil dünyadaki saldırıları ve güvenlik açıklarını azaltmayı hedefliyor. Şimdiden 10 firmanın da dahil olduğu birlik, AirWatch platformunu kullanarak gelişmiş güvenlik çözümlerinin firmalar tarafından kolayca entegre edilebilmesine imkan sunuyor.

Mobile Security Alliance’a katılan 10 firma şu şekilde: Palo Alto Networks, Check Point, FireEye, Appthority, Lookout, Pradeo, Proofpoint, Skycure, Veracode ve Zimperium.

Günümüzdeki bir çok IT altyapısı ve güvenlik yöntemi, geleneksel dönemdeki Client – Server ilişkisi üzerine kurulmuş durumda. Ancak bugün geldiğimiz noktada ise Mobil – Bulut ilişkisi hızla artıyor. Bu sebeple de yeni iş akışları, yeni güvenlik açıkları doğurabiliyor. Bu yüzden de verilerin güvenliği daha da fazla önem kazanıyor.

Bir çok güvenlik raporu, firmalar için son dönemdeki en önemli güvenlik açıklarının mobil cihazlar olduğunu söylüyor ve bir çok firma da bu cihazları nasıl yöneteceğini veya güvenli tutacağını bilemiyor.

AirWatch ve Mobile Security Alliance üyeleri de tam da bu konuda firmalara yardımcı olmak, mobil güvenliği arttırmak ve verileri korumak için bir araya gelmiş durumda. Mobile Security Alliance, mobil dünya için güvenlik ekosistemini 3’e ayırıyor:

Bu yöntem ve entegrasyonlarla AirWatch ve Mobile Security Alliance güvenlik çözümlerinin yönetimini ve kullanımını kolaylaştırıyor, daha güvenli bir ortam sunuyor.

Exit mobile version