IHS Blog

AirWatch’tan Kuruluşlara iOS 9 Yeniliklerinden Faydalanma Fırsatı

airwatch-vmware-microsoft

AirWatch üst üste beşinci büyük iOS sürümünde de son iOS yazılımı için yazılımın çıktığı gün 17 dilde destek sunuyor.

Kurumsal mobil cihaz yönetiminin lider markası AirWatch, iOS 9 için anında cihaz yönetimi desteğinin bugün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. AirWatch müşterileri artık iOS 9’la çalışan tüm cihazlarını AirWatch platformuyla 17 dilde destekleyebilecek. AirWatch 2011 yılındaki iOS 5 sürümünden beri her yeni iOS sürümü için aynı gün içerisinde destek fırsatı sunmakta.

Birçok AirWatch müşterisi zaten iOS 9 Beta Programı’yla iOS 9’un sunduğu son yenilikleri ve fırsatları test etme olanağını bulmuştu. Artık tüm AirWatch müşterileri yeni tasarımlı uygulama dağıtımı ve basitleştirilmiş yönetim özellikleri gibi birçok iOS güncellemesinden faydalanabilecek.

AirWatch müşterilerinin iOS 9’da faydalanabileceği önemli güncellemeler şunlar:

• Yeni telekom yönetimi işlevi. IT’nin App Store’da bulunan tüm uygulamalar için uygulama seviyesinde cep telefonu kullanımını ve dolaşımını engelleyebilmesini sağlayan genişletilmiş şebeke kullanımı kuralları bunu mümkün kılacak. AirWatch Telecom Management™ sayesinde IT bölümü artık çalışanların işlerini yapmak için kullandıkları yönetilen uygulamalarla doğrudan bağlantılı telekom giderlerini kontrol edebilecek ama çalışanlar yine de kendi kişisel uygulamalarını kullanabilecek.

• AirWatch’tan birçok yeni kısıtlama profili. Bu özellik kurumsal verinin korunmasını sağlıyor ve kullanıcıların otomatik cihaz senkronizasyonu yüzünden yanlışlıkla veri sızdırmasını önlüyor. IT bölümü artık kullanıcıların AirDrop üzerinden kurumsal veriyi veya eklentileri göndermelerini engelleyebilecek. Kısıtlı ekran görüntüsü kaydı, iCloud fotoğraf kütüphanesi yedeklemesi, klavye kısayolları ve Apple Watch eşlemesi veriyi koruduğu için verinin yanlışlıkla otomatik olarak başka bir cihazla paylaşılması mümkün olmayacak.

• Tam ve kesin uygulama güvenliği. Kurumsal mobil cihaz yönetimi sağlayıcıları vasıtasıyla yüklenen uygulamalar artık tamamen güvenilir oluyor. Bugüne kadar kullanıcılara uygulama geliştiricisine güvenip güvenmediklerini soran bir pop-up bildirimi geliyordu. Bu bildirim de kurumsal uygulamaları yükleyen kullanıcıların kafalarını karıştırabiliyordu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık daha rahat olacak.

• Apple App Store veya kurumsal App Kataloğu dışındaki uygulamaların yüklenmesinin önlenebilmesi desteği geldi. Bu tür yan yüklemelere izin verildiği takdirde uygulamaya güvenmenin önemi daha da artıyor. Bu özellikte uygulamanın kullanımı varsayılan olarak bloke durumda ve kullanıcı uygulamayı yükleyebilmek için ayarlar menüsünden o uygulamaya güvendiğini seçmek zorunda.

VMware ürün yönetimi başkan yardımcısı ve baş teknoloji sorumlusu Noah Wasmer “Air Watch yeni sürümlerle aynı gün sunulan destek yetisiyle öncü bir markadır ve bugünkü iOS 9 sürümünün desteğiyle de bu anında ve kapsamlı destek geleneğini sürdürmektedir,” diyor. “Müşteriler işlemlerini ticari mobil uygulamalarla dönüştürmek istiyor, iOS 9’daki son yenilikler de bu dönüşümü destekliyor. Sunduğumuz anında destek sayesinde müşterilerimiz bu güncellemelerden piyasaya sürüldükleri anda faydalanabiliyor.”

Exit mobile version