IHS Blog

Amazon Yönetilen ElasticSearch Hizmeti Başlatıyor

amazon web services

Bulut piyasasının öncü şirketi Amazon Web Services dün yazılım geliştiricilerinin açık kaynaklı ElasticSearch yazılımının uygulamalarına ekleyebilecekleri yönetilen bir sürümünün çıktığını duyurdu. Böylece yazılım geliştiricileri artık ElasticSearch’ü kurma ve yönetme zahmetinden kurtulmuş oluyor.

Qbox.io, Bonsai.io ve Elastic, ElasticSearch’ün hosted sürümlerini sunan şirketler.

Amazon’un baş teknoloji sorumlusu Werner Vogels bugün attığı tweetinde Elastic’le “harika bir ortaklık” başlattıklarını yazdı.

Elastic’in pazarlama bölümü başkan yardımcısı Jeff Yoshimura Elastic ve Amazon arasında resmi bir ortaklık olmadığını söylüyor. Ancak, Elastic’in hosted hizmeti Found AWS’nin üzerinde çalışıyor. Bu da Amazon’un bir kez daha kendi müşterileriyle rekabete girdiği gösteriyor.

Yeni AWS hizmeti an itibarıyla AWS ABD Doğu (Kuzey Virginia), ABD Batı (Kuzey Kaliforniya), ABD Batı (Oregon), Asya Pasifik (Tokyo), Asya Pasifik (Singapur), Asya Pasifik (Sydney), Güney Amerika (Brezilya), Avrupa (İrlanda) ve Avrupa (Frankfurt) bölgelerinde sunulmaya başlandı.

AWS daha önce Redis ve Memcached açık kaynak veritabanlarının hosted versiyonlarını piyasaya sürmüştü.

Amazon’un yılda 6 milyar dolar gelir sağlayan bulut uygulaması sürekli olarak yeni hizmet çıkartıyor. Rakipler Google ve Microsoft’un bulut uygulamalarında da aynı durum söz konusu. Bulutlar coğrafi bulunabilirlik ve fiyat bakımından da birbiriyle rekabet halinde. Fakat bu yıl rekabet en çok açık kaynak yazılımlarının yönetilmiş uygulamaları etrafında kızışmış durumda. AWS’nin en yeni ürünleri arasında Device Farm ve API Gateway bulunmakta.

Bu yeni hizmetle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version