IHS Blog

Anonymous bu sefer 2 Japon havalimanını hedef aldı

Japonya’daki yunus avcılığını protesto amacıyla Anonymous adlı grup 2 Japon havalimanının web siterine DDoS saldırıları düzenledi.

Her iki siteyi de saldırı sonrası çökerten Anonymous, bu saldırıyı Japonya’da hala yasal olarak yapılan yunus avcılığı sebebiyle yaptığını açıkladı.

Önceki hafta gerçekleşen saldırıda web siteleri 8 saat kadar kapalı kalmasına rağmen uçuşlar bu durumdan etkilenmediği bildirildi. Ülkenin doğusunda bulunan Narita ve Chubu adlı havalimanları Anonymous tarafından DDoS saldırısına maruz kaldıktan sonra aşağıdaki gibi bir tweet paylaşıldı.

Yunus avcılığı Japonya’da tartışmalı olmasına rağmen hala yasal ve aktif olarak devam eden bir durum. Bu sebeple, yunus avcılığına dikkat çekmek ve konuyu gündeme taşımak için aktivist hacker’lardan oluşan Anonymous, Japonya’daki bu saldırıyı düzenlemiş oldu.

Hacktivist grup, saldırı öncesinde de #opkillingbay hashtag’ini kullanarak aslında saldırının sinyallerini vermiş, Twitter’da bu konuyu gündeme taşımıştı.

“Hacktivist”lerin yaygın olarak kullandığı bir silah olarak da tanımlanabilecek olan DDoS saldırıları, bu gibi durumlardan web sitelerine kaldırabileceklerinden daha fazla trafiği çok kısa zamanda göndererek kilitlenmelerine ve çökmelerine sebep oluyor.

Exit mobile version