IHS Blog

Apricity OS Cinnamon Sürümü

Apricity OS

Apricity OS geliştiricisi Alex Gajewski yeni Cinnamon sürümünü tanıttı.

Apricity OS Cinnamon Sürümü işletim sistemine yapılan hızlı bir test sonucunda Arch Linux tabanlı bu sistemde Linux 4.4.1 çekirdek, systemd 229 init sistemi ve birçok güvenlik yaması gibi en yeni GNU/Linux teknolojileri bulunmakta.

Bunların yanı sıra, kullanıcılar en son GNOME masaüstü ortamı etrafında inşa edilen standart Apricity OS sürümünde halihazırda bulunan tüm harika uygulamalara, kullanışlı araçlara ve sistem ayarlarına, ayrıca bir kullanıcının gündelik kullanımına başlamak için gerek duyacağı her şeyi barındıran ve isteğe göre uyarlanabilen Cinnamon masaüstü ortamına  sahip olabilecek.

Hazır olarak yüklü uygulamalar

Apricity OS Cinnamon Sürümü’nde hazır olarak yüklü uygulamalar arasında Steam for Linux, PlayOnLinux, Google Chrome web tarayıcısı, Rhythmbox music player, Totem video player, GNOME takvim, LibreOffice paketi, FileZilla FTP istemcisi, Transmission torrent indirici, Syncthing GTK BitTorrent Sync, Inkspace vektörel grafik editörü, GIMP imaj editörü ve GNOME Photos bulunmakta.  

Görülebileceği üzere GNOME ürünlerinden birçok uygulama bulunmakta. Bu uygulamalara Apricity OS GNOME Sürümü’nde de rastlamak mümkün. Aşağıdaki görsellerden Apricity OS Cinnamon Sürümü’nün nasıl göründüğü hakkında fikir edinebilirsiniz. Apricity OS’in materyal tasarımlı görünüşü ve hissiyle standart bir Cinnamon deneyimi sunduğu ilk bakışta fark ediliyor.

Beklendiği üzere, yeni Calamares 2.0 grafik yükleyici Arch Linux tabanlı işletim sisteminin kurulumunu oldukça kolay bir hale getiriyor. İşletim sistemi bir beta versiyon olmasına rağmen oldukça iyi çalışıyor ve testler esnasında hiçbir sorun çıkartmadı. ApricityOS Cinnamon Edition 02.2016 Beta Live ISOs linkinden işletim sistemini daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Sistemin beta sürümüyle ilgili detaylı bir test raporuna ise şu bağlantı üzerinden erişebilirsiniz. 

 

 

 

Exit mobile version