IHS Blog

Babalar Günü İçin 10 Harika Hediye

babalar-gunu-hediyesi

Babalar iyidir. Babalar akıllıdır. Ve babalar günü yaklaşmaktadır. Bu babalar gününde babanıza her zamanki hediyeler yerine teknolojik bir hediye almak istiyorsanız, aşağıdaki 10 teklife göz atmanız iyi olur.

1-) Aküden aküye şarj özelliği olan akıllı telefon bataryası

Aküsü bitmiş bir arabayı çalıştırmak için en az bir kez zor anlar yaşamış olan bir babaya alınacak en iyi hediyelerden biri bu USB girişli batarya. Yeri geldiğinde hayat kurtarabilecek bir hediye olacağı kesin. Anker’ın bu yeniden şarj edilebilir bataryası tek bir doldurumdan sonra markası ne olursa olsun her türlü akıllı telefonu birkaç kez şarj edebildiği gibi, arabanızın aküsünü de şarj edebilme özelliğine sahip.

2-) Şarj kablosu seti

Akıllı telefonlara ait mikro USB kablolarını kullananlar genellikle iki sorunla karşı karşıyadırlar:

– Kutudan çıkan kablo çok kısadır. Adamı duvar dibine mahkum eder.

– Bu kabloyu sürekli yanımızda taşımak zorundayızdır.

Gerçek anlamda kaliteli kablolar son zamanlarda epey ucuzladı. Herhangi bir cihaz için altılı kablo setleri Amazon’dan 10 doların altında bir meblağa alınabiliyor. Siz isterseniz babalar günü için babanıza onlu bir set alın, bir daha kablo derdi diye bir şey bilmesin.

3-) Kaliteli bir drone

Bugüne kadar üretilmiş droneların çoğu kullanan kişiyi hayal kırıklığına uğratacak kalitede. Ya uçurulmaları zor, ya kendiliğinden gidip yere çakılıyorlar, ya da bir üretim hatası nedeniyle birkaç kullanımdan sonra dolapta tozlanmaya mahkum oluyor. DJI’ın Mavic Pro’su ise (999 dolar) bugüne kadar üretilmiş en iyi dronelardan biri. Oldukça güçlü, taşınması ve kullanılması kolay bir drone. Bu babalar günü siz de babanızı çok mutlu etmek istiyorsanız bu seçeneği değerlendirebilirsiniz.

4-) E-ticaret Sitesi 


Teknolojiyi seven ve ticaret ile uğraşan babanız için online e-ticaret sitesi hediye edebilirsiniz. İlginç gelebilir fakat dükkanda çok fazla boş vakti olan babanız ürünlerini e-ticaret sistesine ekleyebilir ve anında sipariş alabilir. Biraz babanıza yardım etmeniz gerekebilir. 🙂 OpenCart hosting paketi yıllık 24$ dan başlıyor.

5-) Ses tanıma özelliği olan cihazlar

Ses tanıma teknolojisi son yıllarda çok gelişti. Bu da sesli komutlarla çalışan ev aletlerinin sayısında büyük bir patlamaya neden oldu. Babanız Google ekosistemine ait platformları kullanıyorsa (Gmail, Google Calendar vs.) ona babalar günü için bir Google Home (129 dolar) almakla işe başlayabilirsiniz. Bu cihaz ona en sevdiği şarkıları çalacak, hava durumunu bildirecek, takvimindeki etkinlikleri hatırlatacak, hatta sorduğu birçok soruya cevap verecektir. Amazon’un çıkardığı Echo da (199 dolar) iyi bir alternatif. Echo Google’ın cihazları kadar kapsamlı yanıt yeteneğine sahip değil ama daha uzun süredir üretildiği için repertuarında daha fazla özellik barındırıyor.

6-) Allbirds ayakkabı

Allbirds’e ait bu yün ayakkabı (95 dolar) şu aralar çok moda. Böylesine moda olması da sürpriz değil çünkü bu ayakkabılar oldukça rahat, çok hafif ve gayet şık. Ayrıca babanızın ayakları sık sık kokuyorsa ayak kokusunu en az indirme özelliğine sahip. Yani babalar günü hediyesi olarak bir taşla birkaç kuş vurmak mümkün.

7-) Chromecast

Chromecast hiçbir özelliği olmayan düz bir televizyonu bir akıllı televizyona dönüştürüyor. Akıllı telefonunuzu kumanda aleti gibi kullanarak Netflix, Hulu ve HBO gibi üçüncü parti uygulamalardan içerik aktarabiliyorsunuz. Ayrıca Chromecast sayesinde akıllı televizyonlar da daha akıllı oluyor çünkü Chromecast’le kullanılabilen akıllı telefon uygulamaları televizyonların içinde bulunan uygulamalara kıyasla çok daha kolay kullanımlı. Google da Chromecast’i sürekli iyileştiriyor. 2016’da çıkan Chromecast Ultra (69 dolar) 4K video desteğine ve kablolu internet bağlantısını maksimum hızda kullanabilme özelliğine sahip. Standart Chromecast de 35 dolarlık fiyatıyla güzel bir alternatif oluşturuyor.

😎 Waylens dash kamera

Dash kameralar (arabayı çalıştırdığınız zaman otomatik olarak çalışmaya başlayan kameralar) yeni bir şey değil ama Waylens Horizon (449 dolar) bu alanda çığır açacak kalitede. Waylens Horizon oldukça şık, çok güzel video çekiyor ve arabaların OBD-II portuna uyuyor. Bu sayede hız, RPM ve GPS lokasyonu gibi verileri toplayıp çektiği görüntülerin üzerine koyabiliyor. Bu hediyeyle birlikte babanız Grand Theft Auto’daki gibi videolar çekebilecek.

9-) NES Classic

Siz bilgisayar oyunlarını çok seviyor olabilirsiniz ama unutmayın ki babanız sizden çok önce bu oyunları oynuyordu. Nintendo’nun çıkardığı NES Classic (60 dolar) babanızı bilgisayar oyunlarının altın çağına götürecek. Cihazda Mario, Donkey Kong, Castlevania gibi klasiklerden oluşan 30 oyun önceden yüklenmiş olarak hazır bulunuyor. Cihaz ayrıca çok küçük ve çok hoş görünümlü.

10-) Babanızın sevdiği şarkıların yüklendiği bir Spotify hesabı

Babalar günü hediyesi olarak Spotify üyeliği vermek aslında pek öyle heyecan verici bir şey değil ama bu hesapta önceden oturum açıp hesaba babanızın en sevdiği şarkıları yüklerseniz hediyeniz bir anda dünyanın en özel hediyesine dönüşebilir. Babanız teknoloji konusunda çok iyi değilse ona bu hesabı nasıl kullanacağını öğretmeniz gerekebilir tabii. Bu arada, eğer kendinize ait 10 dolarlık bir Spotify aboneliğiniz varsa, ekstra 5 dolar ödeyerek bu hesaba 5 aile üyenizi ekleyebiliyorsunuz.

 

Exit mobile version