IHS Blog

CES 2018’deki En İyi Teknoloji Ürünleri

ces-2018-fuarı

Bu yılın CES fuarı Las Vegas Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Amerika’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES, 2.75 milyon metre kare zeminde yaklaşık 3.900 katılımcı ile birlikte CTA’ya göre fuar tarihinin en büyük zeminine sahip olmuş oldu.

Tüm bu yeni teknoloji ürünleri aynı anda görmek beyinlerimizi epey yordu. Bu yılki fuarda gözümüze çarpan en iyi bazı parçalara bir göz atalım.

İşte favorilerimizden bazıları:

Sony Aibo

Zavallı Aibo için işler son zamanlarda pek iyi gitmemişti, sevilmek kolay iş değil tabii. Ama bu şirin yavru köpek bakışlarına kim hayır diyebilir ki? 1.600 Dolar (artı aylık servis ücreti) yüksek teknolojili bir oyuncak için bayağı fazla bir fiyat, özellikle de onay almamış bir alet olduğu düşünülürse. Ama yine de Sony, Aibo ile kalplerimizi kazanmayı başardı. Onsuz fuar biraz cansız geçecekti.

Lenovo Smart Display

Lenovo’nun Smart Display’i, sağlam bir donanım üreticisinin elinden çıkmış güzel bir tasarımla dikkatleri en çok üzerine çeken ürün oldu. Google Assistant bu ürünle bu yılki fuarda belki Alexa’yı geçemedi, ancak kesinlikle ciddi bir yarışmacı rolü oynadı.

Lishtot TestDrop

CES, tüketicileri yıllık güncelleme döngüsünde tutmak için genelde tekrar eden güncellemeleri gösteren bir fuar. Ama bazı donanım üreticileri farklı bir tutum sergilemek istiyorlar. Lishtot, yeni ürünü Testdrop ile bu noktada önemli bir çıkış yapmış oldu. Gitar penası şeklindeki bu aygıt, içme suyunun kalitesini çevresindeki elektrik alanı inceleyerek test etme özelliğine sahip.

Omron’un Pinpon oynayan robotu Forpheus

CES’in en eğlenceli aygıtlarından biri de Omron’un geliştirdiği pinpon oynayan robot Forpheus’tu. Bu robotun üzerinde ayrıca gömülü bir LED ekran var, böylece masa tenisinde sizi yenerken aynı zamanda teşvik edici mesajlar yayınlayarak gönlünüzü alıyor.

Peak Design Sırt Çantası

Buna tam olarak bir “aygıt” denemez, ama Peak Design’ın Kickstarter zaferi olan bu sırt çantası gerçekten çok kullanışlı. 300$ fiyatıyla pek ucuz diyemeyeceğimiz bu çanta gerçekten bir dizayn harikası ve sahip olduğumuz en tuhaf teknolojik aletlerinizi bile içine sığdırabilme özelliğine sahip.

Kohler Numi Akıllı Tuvalet

Bu tuvaletin normal klozetlerden farkı, akıllı bir sıhhi tesisata sahip olması: Kullandığınızda otomatik olarak ayak ısıtıcısı, klozet kapağı ısıtıcı, ortam aydınlatma, müzik ve tabii ki taharet musluğunu aktive eden bir sensörü var.

Exit mobile version