IHS Blog

Daha Önce Hiç Duymadığınız 14 Yararlı Web Sitesi

web-site-arastirma

Her gün bir sürü web sitesini ziyaret ediyoruz ve bunların çoğu inanılmaz sıkıcı. Fakat bu sıkıcı web sitelerinin dışında, sadece birkaç tıklama uzağımızda olan ve varlığından haberdar bile olmadığımız son derece yararlı web siteleri de mevcut. Sizin için bu sitelerden 14 tanesini topladık ve eminiz ki bu siteleri ziyaret ettiğiniz zaman birçoğu için “Sık Kullanılanlar” seçeneğine ekleyeceksiniz..

Zaman Yolculuğu Yapın

Bu web sitesinde M.Ö. 3000 yılından itibaren günümüze kadar olan dünya haritasının nasıl bir değişim gösterdiğine dair ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Sadece tek bir tıklama ile eski krallıklar, imparatorluklar, ülkeler ve tarihsel dönemler hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.

 

Sadece Yazdırmak İstediğiniz Yeri Yazdırın

Bu kullanışlı web sitesi ile reklamları, konu dışı banner’ları ve diğer gereksiz bilgileri yok sayarak web sayfalarını yazdırabilirsiniz.

Yazılımların Eski Sürümleri

Herhangi bir programın daha eski bir sürümünün çok daha iyi olduğuna sıklıkla karşılaşıyoruz. Geliştiricilerin sunduğu güncellemeler her zaman daha iyi sonuçlar doğurmuyor. Herhangi bir yazılımın eski sürümü artık resmi kaynaklarda mevcut değilse bu web sitesi aracılığıyla eski sürümlere ulaşabilirsiniz. Üstelik eski sürümler Windows, Mac ve Linux platformları için mevcut.

Rastgele Yararlı Bir Web Sitesine Gidin

Bu web sitesinde yapacağınız her tıklama ile farklı ve yararlı bir web sitesine yönlendirilirsiniz. Bazen karşınıza öyle siteler çıkar ki o ana kadar bu web sitesine ihtiyacınızın olduğunu bilmiyor bile olabilirsiniz.

Online Web Ekran Görüntüleri Alın

Bu web sitesi, ilgili web sitesinin sadece ekranınızda görünen kısmının değil, tamamının ekran görüntülerini almanıza olanak tanır. Tek yapmanız gereken ekran görüntüsünü almak istediğiniz web sitesinin URL’sini yapıştırmak ve oluşacak olan .jpg görüntüsünü kaydetmek. Eğer indirme işlemi zaman alıyorsa e-posta olarak isteme seçeneğiniz de mevcut. Ayrıca dilerseniz .jpg dışındaki formatlar da kullanılabilir durumda.

Dünya’nın Değişimini İzleyin

Bu benzersiz web sitesi, gezegenimizin son 30 yılda nasıl bir değişim yaşadığını gösteriyor. Tek yapmanız gereken değişimini görmek istediğiniz konumu seçmek, ardından web sitesi uydudan çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir time-lapse video ile değişimi size gösterecektir.

Online Avuç İçi Oyun Koleksiyonu

Gençlik günlerini özleyen bir karaktere sahipseniz bu sayfa sizin için idealdir. Dünyanın çeşitli yerlerinde geliştirilen avuç içi oyunları sanallaştıran bu sitede hem oyunları izleyebilir hem de oynayabilirsiniz!

Ücretsiz Driver Veritabanı

Bu web sitesinde bir driver ile çalışan tüm aygıtların driverlarını bulabilirsiniz. Hatta site aracılığıyla bilgisayarınızda herhangi bir driver güncelleştirmesine ihtiyaç olup olmadığını denetleyebilir ve indirip yüklemeniz konusunda uyarılar alabilirsiniz.

Web’in Gelişimi

Bu site, renkli grafikler aracılığıyla web teknolojilerinin gelişimini göstermektedir. Site aracılığıyla web sayfalarının ve web uygulamalarının nasıl geliştiğini, online kullanıcı etkinliğinin yıllar boyunca nasıl değişim gösterdiğini ve diğer büyüleyici bilgileri inceleyebilirsiniz.

Dinamik Periyodik Tablo

Kimyasal elementler hakkında sormaya çekindiğiniz tüm soruların cevapları bu sitede. Kimya üzerine bilgiler almak istiyorsanız bu yararlı web sitesini mutlaka ziyaret edin.

Uyku Zamanı Hesaplayıcısı

Bu basit site, ne zaman uyanmak istediğinizle ilişkili olarak, ne zaman uyumanız gerektiğini söyleyen mükemmel bir sitedir. Sistem, mümkün olan en verimli istirahati yapabilmeniz için bilimsel verileri kullanmaktadır.

Kendini Yok Eden Notlar

Bu site aracılığıyla, okunduktan sonra kendini imha eden notlar oluşturabilirsiniz. Bu notları gizli yazışmalar için kullanabilirsiniz.

Hesaplarınızı Silin

Hesaplarınızı neredeyse tüm web sitelerinden kaldırmak için kullanabileceğiniz direkt linkler içeren bu web sitesi ile online profillerinizden kurtulabilirsiniz.

Ücretsiz Faks Gönderme

Sıradaki sitemizin adı gayet açık. Bu site aracılığıyla meslektaşlarınıza ücretsiz faks gönderebilirsiniz.

Exit mobile version