IHS Blog

Datagrid’den Plesk İçin Açık ve Güvenlik Tarayıcısı

plesk

Bağımsız IT altyapılarını güçlendirme konusunda akıllı tasarımlar üretmesiyle bilinen Datagrid Systems bugün VCTR (Vulnerability and Configuration Tracking and Reporting/Açık ve Konfigürasyon Takibi ve Raporlaması) güvenilirliği ve güvenlik taraması hizmetini ortak hosting ve Web Ops çözümü için endüstri standardı marka olan Plesk için eklenti olarak kullanıma sunduğunu duyurdu.

VCTR sistem yöneticileri için dünyanın dört bir yanındaki sistemlerden topladığı operasyonel verilerin analizine dayalı güvenilirlik ve konfigürasyon tavsiyeleri sunuyor. VCTR’ın Plesk eklentisi olarak sunulması ise kullanıcıların güvenilirlik bilgilerini doğrudan yöneticilerin kullandığı arayüz içerisinden almalarını sağlayacak. Datagrid kurucusu ve CEO’su Ross Schibler konu hakkında “VCTR’ın gücü Plesk kullanıcılarına dünyanın dört bir yanındaki 100.000’in üzerinde sistemden gelen gerçek kullanım verilerine dayalı tavsiyeler doğrultusunda kılavuzluk yapmasından geliyor,” diyor.

Şirketin Baş Teknoloji Sorumlusu Jan Löffler ise “Plesk uygulamaların, web sitelerinin ve hosting şirketlerinin kurulması, otomatikleştirmesi ve geliştirilmesi konusundaki lider Web Ops platformu. VCTR konfigürasyonların optimize dilmesini, sistemlerin güvenli ve güncel hale getirilmesini kolaylaştıracak,” ifadelerini kullanıyor.

ABD ve Avrupa’nın önde gelen yönetilmiş servis sağlayıcılarından InnoScale’in CEO’su Michale Wallace “VCTR makinelerdeki açıkların taranması ve yazılım paketlerinin yönetilmesi konusunda büyük kolaylıklar sağlıyor. Web sitelerinin ve müşteri bilgilerinin korunması konusunda da bize büyük faydalar sağlıyor,” diyor. “DataGrid bu iş için Plesk’in içinde kolay kullanımlı bir arayüz oluşturarak büyük bir iş başardı. Bu da güncellemeler konusundaki kararlarımızı çok daha hızlı ve kolay almamızı sağlayacak.”

Bulunabilirlik ve maliyet

Plesk için VCTR güvenilirlik ve güvenlik eklentisi ücretsiz ve platformun eklenti kataloğundan anında elde edilebiliyor. Bu eklentiye herhangi bir Plesk arayüz uygulamasından doğrudan erişmek mümkün.

Plesk şu an 140 ülkede, 26 dilde kullanılıyor ve dünyanın önde gelen servis sağlayıcılarının yaklaşık yarısı bu platform ile ortaklık içerisinde. Plesk ortaklarına belirli hedef kitlelere yönelik ilgili konular için erişim sağlayan zengin bir ekosistem sunan bir açık platform.

Datagrid Systems ise DevOps ve veri merkezi operatörleri için yazılım ve hizmet sağlayan bir şirket. Datagrid’in VCTR hizmeti dünyanın dört bir yanındaki sistemlerden gelen telemetriyi bir araya getirerek güvenilirliği arttıran ve açıkları azaltan bir istihbarat sunuyor. VCTR şu an Docker  gibi en popüler Linux dağıtımlarını ve işletim ortamlarını destekliyor.

Exit mobile version