IHS Blog

Drupal 8’in İlk RC Sürümü Çıktı

drupal 8

Drupal 8’in son halinin çıkış tarihi yaklaşıyor. Kullanıcılar o güne kadar ilk RC sürümünü inceleyebilirler.

Drupal yaklaşık 700.000 kişi tarafından kullanılan oldukça popüler bir açık kaynaklı platform. 2014 CMS Ödülleri’nde Drupal En İyi PHP CMS Girişimcisi ödülünü kazanmıştı.

Drupal’ın hangi tarihte çıkacağı henüz belli değil. Drupal bu konuda yalnızca ürünün hatasızlığından emin olana kadar ayda iki kez RC sürümü çıkarmaya devam edeceklerini söylüyor.

Drupal kullanıcıları bunu makul bir yaklaşım olarak görseler de sabırsızlanmaya başladılar. Ne de olsa Drupal 8 2011’den beri geliştirme aşamasında ve ilk beta sürümü çıkalı bir yıl oldu.

WYSIWYG Editleme, Geliştirilmiş Mobil Desteği ve Daha Fazlası

Drupal 8 WYSIWYG ve yerinde editleme özellikleri yenilenen kullanıcı arayüzü sayesinde web geliştiriciliğini ortalama web kullanıcısı için daha kolay bir hale getirecek.

Bu sürümde bizi bekleyen yenilikler arasında “ciddi seviyede artırılmış mobil desteği”, Görünüşler, Tarih vs. gibi yeni ve geliştirilmiş modüller var. Bu da akıllı telefondan ve tabletten düzenleme yapanların işlerinin kolaylaşacağı anlamına geliyor.

Diğer yeniliklerden bazıları şunlar:

– Symfony bileşenleri

– Yenilenmiş konfigürasyon yönetimi

– Geliştirilmiş çok dilli destek

Ayrıca detayları burada anlatılan yüzlerce yenilik.

Drupal ekibine göre Drupal 8’in şu anki durumu oldukça işlevsel ve Drupal 7’deki modüllerin geliştirilmiş halini içeriyor. Ekip Drupal 8’in standart web projelerinin birçoğu için gereken her şeyi içerdiğini düşünüyor.

Drupal 8’in son hali merakla bekleniyor. Drupal’a göre bu son versiyonda an itibarıyla hiçbir sorun görünmüyor.

RC sürümünün resmi duyurusuna buradan erişebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Exit mobile version