IHS Blog

EMC ve VMware’in Yeni Ürünü VCE VxRail

VMware VxRail

EMC ve VMware hiperbirleşik altyapılara odaklanan cihaz ailesi VCE VxRail ürününü çıkarttığını duyurdu.

Sanallaştırma dünyasının öncü kuruluşu VMware uzun süredir yazılım tanımlı veri merkezlerinin gelişimini destekliyordu. Salı günü ana kuruluşu EMC ile birlikte yazılım tanımlı veri merkezlerine geçişi hızlandıracağı düşünülen VCE VxRail cihaz ailesinin çıktığını duyurdu.

VCE VxRail yazılım tanımlı veri merkezlerine geçmek isteyen kuruluşlara bir yol sunan, tamamen otomatikleştirilmiş ve kendi kendini yapılandırabilen hiperbirleşik bir altyapı cihazı. Basın duyurusuna göre “piyasadaki tek tamamen entegre, önceden yapılandırılmış, test edilmiş VMware HCI cihazı.”

VxRail başkan yardımcısı ve genel müdürü Gil Shneorson dağıtım sürecinin başlamasıyla birlikte cihazın ağı inceleyerek kendi kendini yapılandırma sürecini başlatacağını söylüyor. Cihaz VMware yazılımının kullanıma hazır versiyonlarını entegre ediyor. VxRail’in basit bir yönetimi var.

Shneorson kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıcıların 10 dakika içinde VMware’lerini kullanabileceklerini söylüyor. Cihaz tüm düğümler için vCenter sunucularını, ESXi ana makineleri ve Virtual SAN’ı yapılandırıyor ve yeni bir cihazın eklenmesi yaklaşık 5 dakika sürüyor.

Müşteriler birçok cihazda olduğu gibi VxRail’i de istedikleri gibi yapılandırabiliyorlar.  12 ila 20 çekirdek, 256GB ve 512GB bellek, 7.6 – 19TB depolama kapasitesi ve bakır veya optik ağ arasında seçim yapılabiliyor.

VxRail VMware’in bir süredir yaptığı çok sayıdaki duyurunun sonuncusu. Şirket daha geçen hafta Workspace ONE, Horizon 7, Horizon Air ve VSAN 6.2’nin çıktığını duyurmuştu.

VSAN 6.2, VxRail ile birlikte VMware’in HCI planlarına yönelik en önemli sürümlerden biri. Sürümün en önemli noktalarından biri olan yeni hizmet kalitesi özellikleri de VxRail dağıtımının bir parçası olarak kullanılabilecek.

Ağustos 2014’te, VMware’den Paul Strong blogunda kapsayıcıların yazılım tanımlı veri merkezlerinde kullanılmaya başlandığını ve Docker, Google ve Pivotal’ın müşterilerine artık daha fazla kapsayıcı seçeneği sunmaya başladığını yazmıştı.

Eylül 2015’te ise VMware EVO yazılım tanımlı veri merkezi yöneticisinin çıktığını duyurmuş, San Francisco’daki 2015 VMworld Konferansı’nda ise Photon Platform kapsayıcılarına daha da fazla vurgu yapmıştı.

Sanallaştırma piyasasındaki en önemli aktörlerden olan VMware veri merkezi trendleri üzerinde büyük bir yönlendirici güce sahip. Müşterilerin artık HCI ve yazılım tanımlı veri merkezi treninin çoktan yola çıktığını ve pek de yavaşlayacak gibi görünmediğini anlamaları gerekiyor.

Exit mobile version