IHS Blog

En İyi 12 WordPress Blog Teması

blog-yazar-temasi

Yüksek trafiğe sahip bloglar en azından günde bir kez olmak üzere düzenli olarak içerik yayınlarlar. İçerik üretimini maksimize etmek ve içerik çeşidini geniş tutabilmek için bu tür bloglar genellikle birden çok yazara sahiptir. Ne yazık ki, genellikle bu yazarlar, paylaşılan içerik üzerinde görünen ismi dışında okuyuculardan saklıdır.

İçerik yazarının ismini göstermek WordPress’in varsayılan ayarıdır, ama birden çok yazara sahip WordPress siteleri için tasarlanmış, yazar biyografi kutuları ve sayfalarını destekleyen temalar da bulunmaktadır.

Bu makalede, birden çok yazara sahip blog sitelerinde, paylaşılan içeriklerden uzaklaşmadan, yazarların tanıtımında iyi iş çıkartan özelliklere sahip, WordPress temalarını inceleyeceğiz.

En İyi 12 WordPress Blog Teması

1- WP Fan Zone ( Ücretsiz )

WP Fan Zone’un temiz tarzı yazarların gönderilerini zarif bir şekilde görüntüler.

WP Fan Zone spor blogları için tasarlanmasına rağmen herhangi bir konu için de kullanılabilir. Gönderi çeşitleri ve duvar ara yüzü ile bir dergi tasarımına sahiptir.

Her yazının üzerinde, tıklandığında yazarın diğer yazılarını listeleyebileceğiniz, yazarın adının bulunduğu bir link vardır. Her yazının altında, profil resminin ve kısa biyografisinin bulunduğu bir yazar alanı da bulacaksınız. Yazar kutusu Customizer aracı ile özelleştirilebilir.

Bu tema WordPress deposu altında ücretsiz olarak bulunmaktadır, ayrıca özelliklerini test edebileceğiniz demo sitesi de bulunmaktadır.

2- Accesspress Mag ( Ücretsiz )

Accesspress içeriklerin altında özelleştirilebilir tarzda yazar kutularına olanak sağlar.

Bu güçlü dergi teması temiz ve modern bir tasarıma sahiptir. İki adet ana sayfa arayüz seçeneği ve zarif konu sayfaları bulunmaktadır.

Yazıların üzerinde, yazarın diğer gönderilerine ulaşabileceğiniz, yazarın isminden oluşan bir link bulunuyor. Ayrıca her postun altında, özelleştirilebilir bir stile sahip, yazar bilgilerinin bulunduğu bir alan bulunuyor.

Ücretsiz sürümü WordPress deposunda bulunmaktadır, ayrıca ana sayfa ve diğer sayfalar için ek arayüz seçeneklerinin bulunduğu, 57$ fiyatında bir pro versiyonu da vardır.

3- Gazette ( Ücretsiz )

Gazette yazar biyografilerine daha fazla önem verilen bir temadır.

Demo sitesini inceleyebileceğiniz Gazette, aslen WordPress.com için oluşturulmuştur. Temiz bir dizayna sahip bu temayı, kendinizin host ettiğiniz bir WordPress sitesinde kullanabilmeniz için WordPress deposunda kullanılabilir hale getirildi. Ana sayfada, normal ve vurgulanan gönderilerdeki resimler mükemmel kullanılmış.

Her yazıda, diğer temalardaki gibi bir yazar biyografisi bulunuyor, fakat Gazette daha fazla önem vererek, yan kolonun en üstüne yerleştirmiş. Bu yazarın tanınmasını kesinlikle arttıracak farklı bir yaklaşımdır. Biyografinin altında, yazarın diğer gönderilerine bağlanan bir link bulunmaktadır.

4- ColorMag ( Ücretsiz )

ColorMag teması, temiz ve sade bir yazar alanı sunuyor.

Listemizdeki son ücretsiz tema olan responsive ColorMag teması, WordPress deposunda kullanıma sunulmuştur. Widgetler ana sayfaya, genel dergi tipi sitelerde kullanılan, kategorilere ayrılmış içerik arayüzü dahil edilmiş.

Ana sayfada ve arşiv sayfasındaki gönderilerin hepsinde yazar ismiyle birlikte, yazarın diğer gönderilerinin bulunduğu listeye giden bir link bulunmaktadır. Her gönderi sayfasındaki içeriğin altında resim ve kısa biyografinin bulunduğu bir yazar alanı bulunmaktadır.

WordPress Bloglar İçin En İyi Premium Temalar

5- Divi

Divi’deki esneklik, size yazarlar için tanıtım erkanları oluşturmanıza yardımcı olur.

Esnek ve akıllıca tasarlanan Divi ile birden çok yazarlı bloğunuzu oluştururken hiç bir sürprizle karşılaşmazsınız. Ön tanımlı arayüzler ve tamamen özelleştirilebilir stiller ile birlikte bu listedeki diğer temalara benzer şekilde, dergi tarzındaki sitenizi oluşturabilirsiniz.

Divi, yazar alanı ekleme işlemini WordPress editöründeki kısa yol tuşu ile sağlayarak farklı bir yaklaşım getiriyor. Aslında bu özellik, yazınızda, yazar alanını istediğiniz yere ekleyebileceğiniz anlamına geliyor. Divi Builder’in gücünü kullandığınız zaman, yazar bilgisini ön plana almak için bir gönderi arayüzü oluşturmak oldukça kolaylaşıyor.

Yıllık $69 değerindeki Elegant Themes üyeliğine sahip olduğunuzda Divi temasını kullanabiliyorsunuz.

6- Extra

Extra, index sayfasında blog gönderilerini kategorilere ayırmak için Divi Builder ile birlikte geliyor.

Divi Builder’ın gücü, dergi tarzı tasarım ile birleştirilerek Extra teması oluşturuldu. Güzel bir tasarım, ana sayfa arayüzlerinin dışında özelleştirilebilir kategorileri de içerir. Ana sayfadaki yazı sliderları, listemizdeki çoğu temada olduğu gibi gibi, yazar ismini ve yazarın diğer gönderilerinin bulunduğu sayfa linkini içeriyor.

Her bir gönderi içeriğinin altında, yazarın resim, biyografi ve sosyal medya linklerinin olduğu, güzel bir yazar alanı bulunmaktadır. Extra teması bir adım ileriye giderek, yazarlarınızı tanıtabileceğiniz, resimlerini, biyografilerini ve blogda yazdıkları yazıları paylaşabileceğiniz bir yazar sayfası teması sağlamaktadır.

Divi gibi, Extra teması da Elegant Themes üyelik sistemine dahildir.

Hub

Okuyucularınız yazar profillerini gözlerinden kaçıramayacaklar.

Hub, konseptinin büyük bir parçası olan, içerik yazarları için tasarlanan bir tema. Hub’un ayırt edici ve minimalist tarzı, içeriğin odak noktada kalmasını sağlıyor.

Yazar profilleri gönderi sayfalarındaki içeriğin sağ tarafında görüntüleniyor. Çoğu insan ilk olarak, ön tanımlı olarak sağda olan yazar profilini sol tarafa alıyor. Site yazarlarını, anasayfada göstermenin mükemmel bir yolu.

Hub temasının fiyatı $79’dan başlamaktadır, yada isterseniz WooThemes’in bütün temalarını paket halinde $399’a satın alabilirsiniz.

8- Metro Pro

Metro Pro’da yazar alanı içeriğin üzerinde görüntülenmektedir.

Metro, popüler Genesis çatısı üzerine kurulu, dergi stilinde modern bir temadır. Responsive tasarımı ferah ve geniş ekranlara uyumludur.

İncelediğimiz diğer bazı temalar gibi yazar bilgilerinin bulunduğu alan içeriğin alt kısmında iken, yazar adı gönderilerin üzerinde bulunuyor. Yazar alanı bir resimle birlikte biyografi metnini içerebiliyor. Yazarın ismi, yazarın diğer yazılarının bulunduğu sayfaya yönlenen bir link halindedir. Yazar kutuları istediğinizde sayfanın üzerine alabileceğiniz güzel bir özelliğe sahiptir. Bu özellik okuyucuların, yazar hakkında daha fazla bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmaktadır.

Genesis çatısını içerisinde barındıran Metro teması, $99,95’a satın alınabilir,

9- Convac

Yazarlar, Convac teması için önemli bir role sahip.

Birden çok yazara sahip bloglar için oluşturulan Convac $49’a temin edilebilir. Son derece özelleştirilebilir, güzel responsive tasarımı, çeşitli arayüz seçenekleri ile birlikte geliyor.

Yazarın gönderilerinin bulunduğu listede Convac, yazarın ismi yerine sadece avatarını göstermek gibi ilginç bir karar vermiş. İçerik sayfalarının başında da bu şekilde kullanılmış, fakat bu avatarlar gönderi listesine linklenmemiş. Yazar alanı içerik yazılarının altında konumlandırılmış ve yazarın gönderi listesine giden link buraya eklenmiş.

10- Multinews

Multinews yazar sayfasında, yazarın gönderilerini bir timeline arayüzünde göstermesiyle ön plana çıkıyor.

Multinews, dergi tipi bir sitenin gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan, sayfa çevirme animasyonu, reklam sistemi ve kullanıcı görüşleri özelliklerini de içeren, premium bir temadır. Tasarım oldukça şık, ve Visual Composer eklentisini kullanarak hayal ettiğiniz herhangi bir arayüzü oluşturabilirsiniz.

Listemizdeki diğer temalar gibi, gönderilerde yazarın ismi ile birlikte diğer gönderilerinin listesine yönlenen bir link bulunmaktadır. Yazarın resmi, biyografisi ve sosyal medya linklerinin bulunduğu, yazar alanı içeriğin altındadır.

Bu tema, yazarların bilgilerini, yazarın içeriklerinin listelendiği sayfada sunarak diğer temalara göre fark yaratıyor. Yazar alanı yerine, sayfanın başında büyük başlık resimleri bulunuyor ve bu alanda bulunan yazar ismine tıklayarak geçilen sayfada yazarın oluşturduğu diğer içerikler yaratıcı bir zaman çizelgesi görünümünde bizi karşılıyor.

11- Newsstand

Newsstand teması özelleştirilebilir bir yazar sayfasıyla geliyor.

Newsstand, premium dergi tarzı temasına $49’a sahip olabilirsiniz. Responsive tasarım, resimleri daha kullanışlı hale getirmiş, ayrıca Customizer ve sayfa oluşturucusu oldukça esnek halde.

Bu tema, yazarların tanıtımı için, içeriklerin üzerinde standart yazar ismi ve içeriklerin altında yazar alanlarını destekler. Her iki alanda , yazarın oluşturduğu diğer içeriklerin bulunduğu liste sayfasına yönlenen linkler bulunmaktadır. Alttaki alanda ise bir resim, yazarın biyografisi ve sosyal medya linklerini içermektedir. Newsstand, aynı zamanda sayfa oluşturucusu aracı ile oluşturup modifiye edebileceğiniz yazar sayfaları ile bilikte gelmektedir.

12- SimpleMag

SimpleMag’da,yazar kısayolu ile yazar sayfalarını oluşturmak oldukça kolaydır.

Yaratıcı şeyler için premium dergi teması olarak $59’a sunulan SimpleMag zarif ve esnektir. Responsive dizayna sahip sürükle bırak sayfa oluşturucu aracı ile pratik bir şekilde sonsuz seçenekte arayüz oluşturmak mümkün.

Bu tema, Hub temasında incelediğimize benzer bir yaklaşım ile, yazar profilini, içeriğin solunda bulunan barın üzerinde konumlandırmış. İçeriği aşağı doğru kaydırdığımızda yazar alanı sayfada statik bir şekilde durarak, görünür kalmaktadır. Yazar sayfasında, yazarın oluşturduğu tüm içerikler listelenirken, sol tarafta içerik sayfalarındaki gibi yazar bilgisi statik olarak bulunur. Bu tema, diğerler bir kaç temada olduğu gibi, kısayollar kullanılarak site yazarlarının listelendiği bir sayfa oluşturulabilir.

Sonuç

Başlangıçta blog kültürü kişisel bir uğraş olarak başladı, ardından çok yazarlı bloglar yaygınlaşmaya başladı, özellikle yüksek trafikli bloglar yada dergi tarzı sitelerin normalden daha çok içerik yayınlama ihtiyacı oluştu.

Biz bu yazıda çok yazarlı bloglarda yazarların tanıtımına uygun tasarlanmış seçme WordPress temalarını sizlerle paylaştık. Eğer birden çok yazarlı bir bloğunuz varsa yada bu tarz bir site oluşturmayı planlıyorsanız, bu gün, bu temalardan biri ile başlayarak sonrasında yazarlarınızı daha ön plana çekecek geliştirmeler yapabilirsiniz.

WordPress ile harika sayfalar oluşturmak aslında okadarda zor değil sizin için hazırladığımız ” Neden Programlama Öğrenmeliyiz? ” konumunuzu incelemenizi tavsiye ederiz.

Çok yazarlı bir bloğunuz mu var, eğer varsa, diğer okurlarımız için bir tavsiyeniz var mı? Fikirlerinizi aşağıda görmekten mutluluk duyarız. Aşağıdaki yorum bölümünden görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version