IHS Blog

En İyi 5 SEO Aracı

seo-araclari

İyi bir SEO aracı için değerlendirme nasıl yapılır? Piyasada o kadar çok SEO aracı var ve her geçen gün bunlara o kadar çok yeni araç ekleniyor ki en iyi SEO araçlarının hangileri olduğuna karar vermek giderek güçleşiyor.

Birçokları için en güçlü ve verimli SEO araçları vakitten, enerjiden ve paradan tasarruf ettiren, aynı zamanda da web sitelerinin trafiğini sürekli arttıranlardır.Aşağıda bunların hepsini sağlayan en iyi 5 SEO aracı yer almakta.

1) SEMrush

Yakın tarihli bir SEO uzman raporuna göre, SEMrush anahtar kelime araştırması ve rekabet analizi için en çok kullanılan SEO aracı.

Piyasadaki en iyi rekabet istihbarat aracı olan SEMrush rakibinizin anahtar kelimelerini tespit edebilmenize ve arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer almanızı sağlayacak nitelikli içerik hazırlayabilmenize imkan tanıyor.

SEMrush ayrıca site denetlemeleri, backlink analizleri ve anahtar kelime konumu takibi için oldukça faydalı. SEMrush kullanmıyorsanız rakiplerinizle fark yaratabileceğiniz içeriği oluşturma fırsatını tepiyorsunuz demektir.

2) Ahrefs

Konu backlink araştırması ve denetlemesi olduğunda Ahrefs’ten daha iyi bir araç olmadığı söylenebilir. Ahrefs piyasadaki birçok SEO aracına göre backlinkler hakkında çok daha doğru ve kapsamlı bilgi sağlıyor.

Ahrefs’te çok sayıda link verisi bulunmakta: bir sitedeki backlink sayısı, bir sitedeki referans alan adı sayısı, bir sitenin link yetkisi, bir sitenin zaman içerisindeki backlink gelişimi gibi. Ahrefs aynı zamanda siteniz için bir backlink denetlemesi yapabilmeniz için de ideal çünkü size sitedeki çalışmayan linkleri, link metni yoğunluğunu, kayıp linkleri ve daha birçok bilgiyi sunuyor.

3) YoastSEO

Dünyadaki web sitelerinin %25’ten fazlası WordPress ile çalışıyorken, en kullanışlı içerik yönetim sisteminin WordPress olduğunu belirtmeye gerek bile yok.

WordPress’te birçok SEO eklentisi bulunmakta ama YoastSEO bunların en çok kullanılanlarından biri. Bunun nedeni de YoastSEO’nun çok basit ve verimli olması. En önemli özelliklerinin ücretsiz olması da cabası.

YoastSEO WordPress için tam teçhizatlı bir SEO aracı. Bu da sayfa üzerinde yapılacak SEO ayarlarının temel özelliklerini iyice basitleştiriyor. Web sayfanızın başlığını ve meta açıklamasını düzenleyebiliyor, içeriğinizin anahtar kelime yoğunluğunu ve okunabilirliğini kontrol edebiliyor, görsellerinizi optimize edebiliyorsunuz.

YoastSEO bütün bunların yanı sıra bir site haritası hazırlayıp Google Webmasters’a gönderebilmenizi de sağlıyor.

4) Long Tail Pro

Long Tail Pro internet pazarlamacıları ve bloggerlar arasında bir hayli popüler bir araştırma ve blogging aracı.

2011 yılında çıkan Long Tail Pro pazarlamacılar arasında hızla popüler oldu ve şu an dünyada 70.000’in üzerinde pazarlamacı tarafından kullanılıyor. Pat Flynn ve Matthew Woodward gibi deneyimli bloggerlar tarafından da hararetle tavsiye edilen bir araç.

Long Tail Pro rakipleriniz tarafından az kullanılan yüksek trafikli anahtar kelimeleri bulmanızı sağlıyor. Bu aracı kullanarak rekabetçi nişlerdeki kazanç getirecek anahtar kelimeleri bulabiliyor, anahtar kelime araştırması yapabiliyor ve nişinizde en çok kullanılan 10 anahtar kelimeyi bulabiliyorsunuz.

5) GTMetrix

Sitenizin hızını arttıracak ve bu konuda size faydalı püf noktaları sunacak bir SEO aracı arıyorsanız GTMetrix’i mutlaka denemelisiniz. GTMetrix raporları size sitenizin ne hızda yüklendiği konusunda net bir tablo sunuyor ve muhtemel sorunların nerelerde olabileceğini tespit ediyor.

GTMetrix web sitenizin performansını test etme konusunda harika bir araç ve tüm özellikleri ücretsiz.

Exit mobile version