IHS Blog

En İyi 9 WordPress Popüler Yazılar Eklentisi

wordpress-populer-yazilar

Eğer bir süredir yazıyorsanız ve bloğunuzda çok fazla içerik varsa, okuyucularınız en iyi içeriği bulmak için arşivinizi baştan sonra araştırmak zorundadırlar. Basitçe gerçek şu ki: Bunu yapmaya zaman ayıramayabilirler ve diğer herkesin sevdiği o harika gönderiyi bulamadan önce sitenizden ayrılabilirler.

En popüler gönderilerinizi vurgulayarak okuyucularınıza bir yardım eli uzatın. En iyileriniz hakkında okuyucularınıza (özellikle sitenize aşina olmayan haber okuyucuları) rehberlik etmek, onları sitenizde daha fazla tutmaya yardımcı olabilir. Şansınıza bu gönderileri tanıtma sürecini basitleştirmek için birçok eklenti var.

Makale, en iyi popüler WordPress yazılar eklentilerinin, artı ve eksilerine bakarak, kullanımları için en uygun senaryolar ile birlikte gözden geçirecek.

En İyi 9 Popüler Gönderi Eklentisi

1.Jetpack by WordPress.com(Ücretsiz)

Gözümüzün önünde duran şeyi görmezlikten gelerek bu listeye başlayamazdık. Jetpack eklentisi 1.000.000’dan fazla siteye yüklenmesi ve böylelikle bu sitelerin hepsinin Popüler yazılar erişim hakkının olması eklentinin birçok özelliğinden sadece biri. Eklenti ile beğenilen gönderilerinizi ya da önceki 48 saat içerisinde en fazla akışa sahip olan gönderileri ön plana çıkartabilirsiniz.

Jetpack, WordPress yöneticilerinin Jetpack > Ayarlar seçenekleri altında etkin olabilen Extra Sidebar  özelliği ile birlikte geliyor. Tamamlandığında, Bileşenler adımları altında görünecek ve seçtiğiniz herhangi bir kenar çubuğu üzerine sürüklenebilecek. Bir metin listesi, galeri ya da görüntü klavuzu olarak 10 adete kadar görüntülemek için widget’ı yapılandırabilirsiniz.

Widget, seçenekleri değiştirme parametrelerini kapsayan bir shortcode kullanarak gönderilerde ve sayfalarda kullanılabilir. Üstelik eğer koddan memnunsanız widget’ı daha fazla özelleştirmek de mümkün.

2.WordPress Populer Posts (Ücretsiz)

Listemizdeki sıradaki popüler eklenti, 200.000’den fazla websitesine yüklenen ve 4,5 yıldızlı bir memnuniyet derecesine sahip WordPress Populer Posts. Özelleştirmesi ve Kullanımı gerçekten çok kolay.

WordPress Popular Posts, her biri kendi ayarlarına sahip ve özellikle uygun seçenekler yelpazesi kullanışlı olarak verilen çeşitli widgetların eklenmesine uygundur. Özel gönderi türleri de dahil olmak üzere, belirlenen zaman aralıkları içerisindeki (örn. son 24 saat ya da son 7 gün) popüler gönderiler, küçük resimli ya da küçük resimsiz olarak görüntülenebilir.

Eğer bu widget’ı kullanmak istemiyorsanız, sitenizin içeriği dahilinde en popüler gönderileri eklemek için kullanılabilir bir shortcode mevcut. Alternatif olarak da temanızın herhangi bir yerine en popüler gönderileri yerleştirmek için tema etiketlerini kullanabilirsiniz.

3.WP Tab Widget(Ücretsiz)

WP Tab Widget, kenar çubuğunuzda kullanabileceğiniz sekmelerle ilişkin bir seçim imkanı verir. 80.000 websitesine yüklenmiş olması ve 4.8 yıldızlı bir memnuniyet derecesine sahip olması kullanıcıların widgettan çok memnun olduğunu göstermektedir. Widget tarafından önerilen: Popüler Gönderiler, En Son Gönderiler, Yorumlar, Etiketler sekmelerinden herhangi birini görüntüleyebilirsiniz.

Gösterilecek gönderilerin sayısını, sayfa numaralandırmanın etkin olup olmadığını ve hangi gönderi bilgilerinin gösterilip gösterilmeyeceğini (gönderi tarihi, gönderi küçükresmi, yorum sayısı ve alıntılar) ayarlayabilirsiniz. Ayrıca gerekirse daha iyi tema uyumu için CSS’i özelleştirebilirsiniz.

Bu eklenti istenildiğinde yükleme içeriği çok hafif olacak şekilde tasarlanmıştır ve eklentinin dahili bir önbellek sistemi vardır.

4.Top 10 (Ücretsiz)

Sırada, gönderilerinizin sayfa görüntüleme sayılarını, sayfalarını ve özel gönderi türlerini hesaplayan ve en popüler olanların bir listesini görüntülemenize olanak sağlayan Top 10 eklentisi var. 30.000’in üzerinde websitesinde bu eklentinin etkin yüklemesi mevcut ve eklenti 4.6 yıldızlı bir memnuniyet derecesine sahip.

Top 10, toplam sayım için, görüntülenen en popüler gönderilerin kullanımını saatlik bazda ya da özel bir süre boyunca olan sayfa görüntülemelerini sayar. Kenar çubuğu widgetları gönderi sayılarının, eklenen gönderilerin türlerinin, görüntülenen gönderi bilgilerinin seçenekleriyle ve zaman aralıklarıyla birlikte bir hayli özelleştirilebilir.

Bu eklentide, dışlanan gönderi kategorileri ve özel CSS stilleri ekleme yeteneği de dahil olmak üzere, geniş mevcut site geneli ayarları var. Gönderilere ve sayfalardaki popüler gönderi listesine eklemek için kullanılabilir bir shorcode da mevcut. Eklenti aynı zamanda filtreler ve eylemler aracılığıyla geliştiriciler tarafından geliştirilebilir.

5.WP Most Popular(Ücretsiz)

Sıradaki eklentide basit şeyler var. WP Most Popular, en popüler blog gönderilerinizi görünüm sayısına göre dizmek ve kenar çubuğunda ya da temanızda herhangi bir yerde görüntülemek için tasarlanmıştır. 10.000’in üzerinde aktif yüklemesi ve 4.9 yıldızlı memnuniyet değerlendirmesiyle eklenti yaptığı tek şeyi oldukça iyi yapıyor gibi görünüyor.

Bir kenar çubuğuna widget eklediğinizde, gönderi numaralarını görüntülemek için, gönderi türlerini listelemek için (basit gönderiler, sayfalar, ya da özel gönderi türleri), zaman aralığını eklemek için (her zaman ya da dün, hafta ya da ay) ve gönderi küçük resminin görüntülenip görüntülenmeyeceğini ayarlamak için yapılandırabilirsiniz.

Eğer koddan memnunsanız ya da popüler gönderilerinizin listesini temanızda başka bir yere yerleştirmek istiyorsanız temanıza özel bir işlev de ekleyebilirsiniz ya da çıktıyı daha fazla özelleştirmek için filtreleri ve eylemleri kullanabilirsiniz.

6.Popular Widget(Ücretsiz)

WP Tab Widget’a benzer şekilde Popular Widget da popüler gönderileri, en son yorumları ve sekmeli widgettaki etiketleri görüntüler. 10.000’den fazla aktif yüklemesi ve 4.6 yıldızlı memnuniyet değerlendirmesi bu eklentiyi popüler bir tercih yapıyor.

The Popular Widget en çok yorumlanan ya da en çok görüntülenen gönderinizi görüntüleyebilir ve bu gönderileri tarih aralığı, yazar ya da kategoriye göre filtreleyebilir. Widget’ın görüntüleme seçenekleri; küçük resim, alıntı ve sayıların olup olmadığını içerir.

7.Post Hit Counter(Ücretsiz)

Post Hit Counter’ın tanımı isminden de gayet basitçe anlaşılıyor: Post Hit Counter, gönderilerinizin kaç kez görüntülendiğini izleyen bir tür sayaç. Tabi ki saymaktan daha fazlasını yaptığı için bizim listemizde. Eklenti aynı zamanda en çok incelenen gönderilerinizin listesini görüntülemenizi de sağlıyor. 5.000’den fazla aktif yüklemesiyle eklenti, şimdiye kadar değindiğimiz diğer eklentiler kadar popüler değil, fakat eklenti 4.8 yıldızlı bir memnuniyet derecesine sahip.

Kenar çubuğu widgetı oldukça basit ve en çok incelenen gönderileri kolaylıkla görüntülüyor (inceleme sayılarıyla ve gönderi tarihleriyle ya da yalın bir şekilde). Bununla birlikte, eklenti seçenekleri de sizin hangi gönderi türlerinin sayılması gerektiğini seçmenize olanak tanıyor.

Bu eklentide kullanışlı olan şey şu ki: Eklenti gönderi listesi çizelgesine, yönetici çubuğuna ve WordPress Yöneticisindeki gönderi düzenleme ekranına görünen bir ziyaretçi sayacı ekliyor. En çok görüntülenen gönderi ayrıca widget panosunda da görünüyor, böylece sitenizin analistik derinliklerine dalmadan bir gözünüz bu gönderilerinizin üzerinde oluyor.

8.Most and Least Read Posts Plugin(Ücretsiz)

Bu eklenti size en az okunan gönderilerinizin popüler gönderi eklentisi üzerinden bir listesini verip ilginç bir çözüm sunar. Bu yol, daha az okunan gönderilerinizi canlandırmaya yardımcı olmak için iyi bir yol olabilir. Most and Least Read Posts Widget, popüler arama motorları (Google, Yandex gibi) hariç, gönderi yükselişlerini izleyen, yöneticiler için kullanımı kolay bir eklentidir. 3.000’den fazla aktif yüklemesi olsa da sadece 4 değerlendirmesi var. Bu yüzden inandırıcı olmasa da 5 yıldızlı bir memnuniyet derecesi ne sahip.

Eklenti, biri en çok okunan gönderileriniz için, diğeri de en az okunan gönderileriniz için olmak üzere size iki adet widget sunuyor. Kenar çubuğunuza widget eklediğinizde görüntülenen gönderi sayısını, gönderi görünümlerinin sayısının gösterip gösterilmeyeceğini ve ne kadar zamanda gönderilerin geri ekleneceğini özelleştirebiliyorsunuz. Eklenti ayrıca gönderilerde ve sayfalarda kullanılan, bütün seçeneklerin aynı olduğu bir shortcode sunuyor.

İlginç bir seçenek de şu ki: Eklenti size, içinde belirli kelimelerin geçtiği gönderileri dışlama imkanı veriyor. Eğer alıntı olmayan gönderileriniz varsa genellikle bu kelimeleri başlıktaki metin ile belirlersiniz. Böylece o kelimeleri gönderinizden uzak tutmuş olursunuz.

9.Super Post(10$)  

Listemize eklediğimiz son eklenti aynı zamanda tek ücretli eklenti. Listelediğimiz tüm ücretsiz seçeneklere rağmen, neden mi popüler gönderi eklentileri için ödeme yapmayı kabul edesiniz?  Şöyle ki, Super Post sadece en popüler gönderilerinizi listelemekten çok daha fazlasını yapıyor ve yaklaşık 1000 satışıyla ve 4.3 yıldızlı değerlendirmesiyle birkaç site sahibi bizimle hemfikir gibi.

Super Post aslında size çeşitli gönderi sorguları oluşturma yolunu açıyor. Eklenti ile değişik kategorilerden gönderileri, etiketleri veya taksonomileri görüntüleyebilir ve belirli gönderi türlerini sorgulayabilirsiniz. Bir shortcode editörü de, herhangi bir gönderiye ya da sayfaya sorgu sonuçlarını eklemenizi sağlıyor.

Kenar çubuğunda en çok yorumlanan gönderilerinizi küçük resimli ya da küçük resimsiz, alıntılı ya da alıntısız, yorum sayılarıyla ya da yorum sayıları olmadan görüntülemek için sağlanmış widgetı kullanabilirsiniz. Widget dış görünümünü tamamıyla özelleştirmek için opsiyonel olarak özel CSS ekleyenilirsiniz.

Popüler Gönderi Eklentisi Seçimi

Size seçenekleri geniş bir yelpaze ile verdik, fakat her popüler gönderi eklentisi sizin için doğru olan eklenti değildir. Siteniz için en iyi eklenti, gönderilerinizin türüne, nasıl sıralamayı tercih ettiğinize ve istediğiniz kişiselleştirilebilirlik miktarına bağlıdır.

Kullanımı kolay bir seçenek için, Jetpack (sitenizde önceden kullanımda olmuş olabilir) ile asla yanılmazsınız. Eğer Jetpack kullanıcısı değilseniz, WordPress Posts ve WP Most Populer’in ikisi de, seçtiğiniz gönderilerdeki zaman aralığının ek özelliklerini sunmak için sağlam alternatiflerdir.

Eğer bir kenar çubuğu sekmeleri hayranıysanız, WP Tab Widget ve Populer Widget’ın ikisi de size ihtiyacınız olan şeyi verecektir. CSS aracılığıyla widget görünümünü özelleştirmek istiyor olsanız da WP Tab Widget bunun için daha uyumlu olabilir. Şayet popüler gönderilerinizi tarih, yazar ya da kategoriye göre filtreleyebilmek istiyorsanız Popular Widget daha uygundur.

Özel gönderi türleri üzerinde çalışmak istiyorsanız, WordPress Popular Posts sağlam ve kullanımı kolay bir seçenektir.  Ayrıca Top 10 da bu konuda iyi iş çıkartabilir ve daha fazla esneklik ve özelleştirme seçenekleri sunar. Eğer listenizde görüntülenen gönderiler üzerinde tam yetkiye sahip olmak istiyorsanız, Super Post özel sorgular oluşturabilme yeteneğiyle sizi güvenceye alır.

Sonuç

Okuyucularınız (özellikle sitenizde yeni olanlar) sizin gurur duyduğunuz gizli mücevherlerinizi bulmak için bütün eski gönderileriniz boyunca araştırma yapacak kadar zamana sahip değil. En iyi performans gösteren gönderilerinizi sergileyecek bir vitrine ihtiyacınız var. (Örneğin görünüm ya da yorumlar aracılığıyla)

Eğer ayarlarıyla oynayamayacağınız ve sitenizi bırakabileceğiniz ya da ince ayar ve özelleştirme yapabileceğiniz basit bir widget bakıyorsanız, okuyucularınıza en iyi içeriklerinizin tümünü sergilemek için yukarıdan uygun bir eklenti bulabilmelisiniz.

Eğer bu popüler gönderi eklentilerinden herhangi birini kullandıysanız, sizin için nasıl çalıştığını duymaktan mutluluk duyarız. Deneyimlerinizi, ipuçlarınızı ve püf noktalarınızı bizimle paylaşın ve alttaki yorum bölümüne katkıda bulunun.

Exit mobile version