IHS Blog

En İyi 9 WordPress Portfolyo Eklentisi

wordpress-portfolio

Eğer online çalışıyorsanız, mutlaka bir portfolyonuzun olması gerekir. İnternette istemediğiniz kadar güzel font ve pop-up eklenti bulunmakta. Fakat işlerinizi potansiyel müşterilerinize gösteremediğiniz sürece çok fırsat kaçırıyorsunuz demektir. Projelerinizi albenili bir şekilde sunabilmeniz çok önemlidir, çünkü hitap ettiğiniz kesime yaptığınız işte neden başkalarından daha iyi olduğunuzu göstermenin en kestirme yollarından biri budur.

Etkileyici bir portfolyo hazırlamak için iki seçeneğiniz bulunmakta. İsterseniz bir portfolyo teması kullanabilir, isterseniz bir portfolyo eklentisi indirebilirsiniz.  Eğer elinizdeki portfolyo temalarını kullanmak istemiyorsanız bu portfolyo eklentileri tam size göre.

Aşağıda en iyi 9 WordPress portfolyo eklentisi bulunuyor. Eklentiler faydalı özelliklerle dolu ve kullanımları çok kolay. Birçoğu ücretsiz, hepsi potansiyel müşterilerin gözünü alacak nitelikte.

  1. Huge IT’den Portfolio Gallery (Ücretsiz)

Bu, listedeki en esnek portfolyo eklentilerinden biri. Portfolyonuzu kullanımı kolay bir galeri halinde sunabilmenizi sağlayan yedi farklı görüntüleme özelliği sunuyor. Bu seçeneklerin hepsiyle işlerinizi temiz ve gözü rahatsız etmeyecek şekilde sergileyebilirsiniz. Kullanımı kolay bir arayüzü var ve tüm WordPress temalarıyla gayet güzel görünüyor.

Yeni proje eklemek için bir video slaytı veya görsel ekleyip projelerin ayrıntılarını girmeniz yeterli. Yapmanız gereken tek şey istediğiniz sayfaya tek satırlık bir kısa kod yapıştırmak.

Ücretsiz versiyonda portfolyonuzu istediğiniz şekilde oluşturabileceğiniz her şey var. Eğer ücretli versiyona geçerseniz (40$-100$) daha fazla seçeneğe sahip oluyorsunuz.

  1. Miixee’den Career Portfolio (Ücretsiz)

Career Portfolio grid temelli, çok şık bir portfolyo eklentisi. Kolay kurulum short kodlarını da destekleyen oldukça kullanışlı bir tasarımı var.

Ücretsiz versiyonunda bir sayfa düzeni stili ve bir tam ekran görüntüleme stili bulunmakta. Basit bir portfolyo hazırlamak isteyenler için iyi bir seçenek. Yazarlardan tasarımcılara kadar herkes için ideal.

Career Portfolio’nın ücretli versiyonu (30$-50$) üç farklı sayfa düzeni stili, kategori filtreleri, tasarım değiştirebilme ve isteğe göre CSS & JS gibi birçok başka özellik daha sunuyor. Dolayısıyla, eğer eklenti hoşunuza gittiyse ve daha fazla özelliğe sahip olmak istiyorsanız ücretli versiyona geçmek akıllıca bir yatırım olabilir.

  1. Nimble3’den Nimble Portfolio (Ücretsiz)

Nimble Portfolio projelerin sergilenmesi için muntazam bir galeri niteliğine sahip. Kullanımı oldukça kolay ve birçok cihaza uygun bir tasarımı var.

Bu eklentide istediğiniz gibi ekleme çıkarma yapabileceğiniz alan var ve neredeyse her şeyi değiştirebiliyorsunuz. Küçük resim stillerini seçebiliyor, projeleri kategorize edebiliyor ve video veya PDF yükleyebiliyorsunuz. Eklentinin esnekliği de ekstra bir artı puan.

Nimble Portfolio ayrıca çeşitli skinler ve lightbox opsiyonları da dahil olmak üzere birçok kaliteli add-on da sunuyor. Piyasadaki en fazla özelliğe sahip ücretsiz portfolyo eklentilerinden biri.

  1. iTechFlare’den Waving Portfolio (Ücretsiz)

Waving Potfolio da isteğe göre değişiklik yapmak için short kodların kullanıldığı grid temelli bir portfolyo. Proje eklemek oldukça kolay ve projeleri görüntüleyenler kategori butonlarını kullanarak filtreleme yapabiliyor.

Projelerin üzerine tıklanarak daha ayrıntılı bir pop-up ekran açmak mümkün. Portfolyolarında sadelik isteyen kişiler için çok iyi bir seçenek.

Açık veya koyu renkli bir tema seçmek ve portfolyoya eklenecek resimlerin boyutlarını ve ölçülerini değiştirmek mümkün. Eğer düzenli olarak kullanacağınız ve sürekli bakım gerektirmeyecek bir portfolyo arıyorsanız Waving Portfolio tam size göre.

  1. BestWebSoft’tan Portfolio (Ücretsiz)

BestWebSoft’un Portfolio eklentisi de birçok özellik sunan ücretsiz bir seçenek. Görsel boyutu ve etiketler gibi birçok unsur değiştirilebiliyor. Sonuçta ortaya oldukça dinamik bir portfolyo çıkarmak mümkün. Her ne kadar tüm cihazlarda kullanılamıyor olsa da oldukça zehmetsiz ve kullanıcı dostu.

Portfolio’nun ücretli versiyonu (25$) kategorizasyon ve ekstra destek gibi ek işlevler de sunuyor. Yine de profesyonel portfolyonuzu hazırlamaya başlamak için en iyi seçenek ücretsiz versiyon.

  1. Awesome Filterable Portfolio (Ücretsiz)

Awesome Filterable Portfolio işlerinizi çok güzel gösteren benzersiz, filtrelenebilir bir portfolyo eklentisi. Eklenti portfolyonuza hoşluklar katacak animasyonlara ve görsel efektler içeriyor.

Portfolyo kategorilerini ve içeriğini kolayca düzenleyebiliyor ve animasyon özelliklerini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Özellikle görsellerini etkileyici bir tarzda sunmak isteyen sanatçılar ve fotoğrafçılar için kullanışlı bir seçenek.

  1. Sakura Plugins’ten Aeolus Creative Portfolio (Ücretsiz)

Aeolus çalışmalarını etkileyici bir şekilde sunmak isteyenler için harika bir eklenti. Bu portfolyoyla çalışmalarınızı ister vitrinler halinde ister sütun vitrinler içerisinde küçük resimler olarak düzenleyebiliyorsunuz.

Aeolus oldukça kullanışlı bir eklenti ve sınırsız renk seçeneğine sahip. Eklentinin diğer bir artısı da yönetici panelindeki sürükle-bırak arayüzü.

Ücretsiz bir eklenti için Aeolus’ta olabilecek en iyi özellikler var. Eğer vitrinleri seviyorsanız bu portfolyo eklentisi tam size göre.

  1. eleopard’dan Behance Portfolio Manager (Ücretsiz)

Eğer Behance kullanıcısıysanız portfolyolarınızı yönetmek çok kolaylaşmış demektir. Bu şık portfolyo eklentisi Behance projelerinizi WordPress sitenize entegre etme fırsatı sunuyor ve Behance arayüzünden her şeyi yönetebilmenizi mümkün kılıyor.

Eklenti oldukça temiz ve kullanışlı bir düzene sahip kesinlikle hantal veya yapay değil. Kullanışlı ve çevik yapısıyla ziyaretçilerin portfolyonuzda kolayca gezinebilmesini sağlıyor.

Eklenti ayrıca kategorizasyon, sekme düzenlemesi, isteğe göre stil belirleme gibi özelliklere sahip. 

  1. Granth’tan Go Portfolio (23$)

Go Portfolio yalnızca 23 dolara size bütün özellikleri ve tasarım seçeneklerini sunuyor. Gridli şablonuyla tüm sitelere albeni katıyor. Go Portfolio dört varsayılan stile, Google Web Font desteğine, isteğe göre ayarlanabilir yatay ve dikey alanlara ve birçok başka faydalı özelliğe sahip.

Yönetici panelinde istediğiniz tüm seçenekler mevcut. Sayısız portfolyo ve gönderi tipi belirleyebiliyorsunuz.

Her şeyi istediğiniz gibi değiştirebiliyor ve ihtiyaçlarınıza göre biçimlendirebiliyorsunuz. Hangi alanda etkinlik gösterdiğine bakılmaksızın her türlü şirket ve kişi için çok kullanışlı bir eklenti. Eğer çok sayıda seçenek sunan sağlam bir portfolyo eklentisi arıyorsanız Go Portfolio’ya vereceğiniz 23 dolara değer.

Exit mobile version