IHS Blog

En İyi VPN Servisleri

en-iyi-vpn-servisleri

Online bilgilerin 3. kişilere ticari kazançlar ya da çeşitli faydalar sağlayabileceği bir dünyada yaşıyoruz. Siber suçlulardan tutun, hükümete kadar herkes online işlemlerinizi ve bilgilerinizi takip edebilir. Neyse ki kullanabileceğiniz VPN servisleri ile bu takip işlemlerini önleyebilirsiniz.

Virtual Private Network teriminin baş harflerinden oluşan VPN, Türkçe’de Sanal Özel Ağ olarak bilinir. VPN, güvenli bir kanal üzerinden internete erişim sağlamanızı sağlar. Genel olarak VPN sistemleri askeri derecede şifreleme yöntemleri ile korunmaktadır. Bu gibi olumlu birçok yönlerinden dolayı VPN’ler ile internetin çok büyük bir kısmında herhangi bir casusluk tehdidi yaşamadan dolaşabilirsiniz.

VPN, dünyanın birçok yerinde birçok neden için kullanılabilir. Örneğin; internet kısıtlamaları olan yerlerde engelleri kaldırmak için kullanılabilir. Ya da yaptığınız işlemlerin herhangi bir izinin kalmasını istemiyorsanız VPN’i tercih edebilirsiniz.

Dünya’da çok fazla siber güvenlik tehdidi var. Malwareler olarak bilinen kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızdan tutun evinizdeki tüm akıllı aletlere kadar her şeyi olumsuz etkileyebilirler. “Tüm bunların tek çözümü kesinlikle VPN’dir.” ya da “VPN her tehdidi engeller” gibi cümleler kurmak doğru olmaz. Fakat VPN tüm bu tehditler ile aranıza bir katman daha ekler.

Bu haberimizde internet üzerinde bulabileceğiniz ve gezinme performansınızı minimum düzeyde etkileyecek olan ücretli/ücretsiz en iyi VPN servislerini sıralayacağız.

  1. ExpressVPN

ExpressVPN, internet üzerindeki en popüler VPN’lerden bir tanesidir. Bu seçenek dünya üzerinde 2000’den fazla sunucudan oluşan büyük bir ağa sahiptir ve hızlı bağlantılar kurmak isteyen kişiler için oldukça iyi bir seçenektir. ExpressVPN ayrıca bilgisayarlar ve mobil cihazlar için geçerli olan birçok işletim sistemi için de kullanılabilir durumdadır.

Şirket, British Virgin Adaları kökenli olduğu için ve herhangi bir veri saklama politikaları olmadığı için güvenlik konusunda herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur. Son olarak ExpressVPN, 30 günlük kullanım için sorgusuz sualsiz para iade garantisi veriyor.

  1. PureVPN

PureVPN, dünya üzerinde yaklaşık 750 sunucusu olan ve her bir sunucuya erişebilmeniz için size imkân veren önemli bir seçenektir. PureVPN’in en çekici yönlerinden biri sunmuş olduğu sınırsız bant genişliğidir. Bu da ekstra bir ücret ödemeden herhangi bir durumda dilediğiniz her şeyi yayınlayabileceğiniz ya da indirebileceğiniz anlamına gelir.

Şirket oldukça rekabetçidir ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere çok çeşitli ödeme türlerini kabul eder. Üstelik tüm bu özelliklere 7 günlük para iade garantisi de dahil.

  1. StrongVPN

StrongVPN‘in 20’den fazla ülkeye yayılmış olan 650’den fazla sunucusu vardır. Performans konusunda yeni ve geliştirilmiş bir ağa sahiptir. Hangi cihazdan bağlanıyor olursanız olun StrongVPN gezinme işlemlerinizi güvende tutar. Ayrıca StrongVPN’in bir diğer avantajı da 30 günlük para iade garantisi sunuyor olmasıdır.

Sistem halka açık Wi-Fi ağlarından oturum açılmasının önüne geçiyor ve türlü kredi kartlarıyla ya da online para birimleriyle ödeme yapılmasının önünü açıyor.

  1. NordVPN

NordVPN, internet üzerindeki en popüler VPN seçeneklerinden bir tanesidir. NordVPN, tüm ana işletim sistemlerini destekliyor ve aynı anda 6’dan fazla cihazda oturum açılmasına olanak tanıyor. Dünya genelinde 3600’den fazla sunucusu bulunan NordVPN’e dilediğiniz yerden erişebilirsiniz.

NordVPN, müşterileri için çift şifreleme yöntemini sunuyor ve ağın ödeme seçeneklerinin arasında Bitcoin de mevcut. Ayrıca sistem oldukça hızlı çalışıyor.

  1. VyprVPN

Eğer VPN seçerken ‘hız’ konusu önemli bir kriterinizse doğru yerdesiniz. VyprVPN, kendi sistemlerinde çalıştırmak için özel olarak kendi kodlarını yazıyor. Böylelikle en iyi deneyimi yaşatabilmek için mükemmel seviyede optimizasyonlar sunuluyor.

Sistem sınırsız hız ve bant genişliği sunarak internette istediğiniz an istediğiniz şeyi yapmanıza olanak tanıyor. VyprVPN ayrıca 700’den fazla sunucusuyla oldukça geniş bir ağa sahip.

  1. Windscribe

Windscribe, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi seçeneklerden bir tanesi. Güçlü güvenlik duvarı, adblock(reklam engelleme) yazılımları ve ayda 10 GB’lık bant genişliği ile oldukça popüler. Özellikle ABD dışında olup da Netflix sistemlerine erişmek isteyenler için kullanılabilecek en iyi seçeneklerden bir tanesi.

Uygulamanın bir diğer avantajı da sınırsız sayıda cihaza yükleyebiliyor olmanızdır.

  1. IPVanish

IPVanish, her türlü plan için üst düzey güvenlik sunar. Yasaklı olan uygulamalara ve web sitelerine erişirken sınırsız bant genişliği kullanabilirsiniz. Ayrıca sistemde bir günlüğün de yer almıyor olması bir avantaj.

IPVanish ayrıca yaptığınız kuruluma ve bulunduğunuz konuma göre bazı premium özellikler de sunuyor. Ayrıca IPVanish ile hangi ülkeden bağlanmak istediğinizi de seçebiliyorsunuz.

  1. GooseVPN

GooseVPN, masaüstü cihazınızdan Android TV’nize kadar her türlü elektronik cihaz için kullanılabilir durumdadır. VPN’in aylık ücretine eklenecek sadece 1$ ile anti-virüs ve güvenlik duvarı hizmetlerini de edinebilirsiniz. VPN kullanan insanlar genellikle güvenliği 2. plana atar. GooseVPN’in bu konudaki premium özellikleri şüphesiz kullanıcılar için daha güvenli ortam havası yaratacaktır.

GooseVPN ayrıca 30 günlük deneme sürümüyle birlikte geliyor.

  1. Avast SecureLine VPN

Birçok kişi Avast’ı sadece anti-virüs güvenliği sağlayan bir şirket olarak biliyor. Fakat şirket bundan çok daha fazlası. Avast’ın en popüler ürünlerinden bir tanesi de Avast SecureLine VPN. Avast SecureLine VPN oldukça güvenli olmasının yanında dünyanın dört bir yanında birçok hızlı sunucuya sahip.

Avast SecureLine VPN, bulunduğunuz yeri dahi gizlediği için lokal reklamlardan uzak durursunuz. Ayrıca bu seçeneğin diğer birçokları gibi veri kaydı yoktur.

  1. Norton WiFi Privacy

En popüler anti-virüs markalarından bir tanesi olan Norton, bilgisayarınızda ve mobil cihazınızda daha gelişmiş bir güvenlik katmanı kullanabilmeniz için Norton WiFi Privacy isimli hizmetini sunuyor. Hem güvenlik hizmetlerini hem de VPN’i bir paket şeklinde uygun maliyetle edinme şansınız da var.

Norton WiFi Privacy, reklam trafiğini engeller, anonim olarak tarama yapmanızı sağlar ve bankalar düzeyindeki şifreleme yöntemleri sunar.

  1. Private Internet Access

İnternet üzerindeki en güvenilir markalardan bir tanesi olan Private Internet Access üstün güvenlik ve işlev sunuyor. Private Internet Access ayrıca diğer seçeneklere kıyasla daha düşük fiyatla satılıyor.

Private Internet Access, şifrelenmiş Wi-Fi desteği sunarken aynı zamanda reklamları ve izleme yazılımlarını engelliyor. Ayrıca bonus olarak kötü amaçlı yazılımlara karşı 2 kat güç de sunuyor.

  1. ProtonVPN

ProtonVPN, daha yavaş hızı olan sınırlı hizmetleri ücretsiz olarak sunuyor. Fakat daha yüksek hizmetleri seçerek özellikleri ve hızı artırmanız da mümkün. ProtonVPN ayrıca 256-bit AES şifrelemesi ile korunuyor.

ProtonVPN, İsviçre kökenli olduğu için dünyanın birçok yerine göre eşsiz bir gizlilik politikasıyla korunmaktadır. Çekirdek sunucular çok gizli yerlerde depolanır, böylelikle donanım düzeyinde bile verileriniz korunur.

  1. Speedify

Birincil internet bağlantıları için mobil cihazları tercih eden kişiler, hızın ne kadar sorun yarattığını iyi bilir. Speedify ile hücresel sinyallerin güçleri Wi-Fi bağlantılarıyla birleştirilir ve daha hızlı bağlantı, daha güvenilir bağlantı ve daha az kesinti elde edilir.

Speedify, ücretsizdir fakat aylık 1 GB gibi bir kotası var. LTE bant genişliğini Wi-Fi ağlarıyla paylaşmak sizin için cezbedici olabilir. Speedify ayrıca standart VPN’lerin 2 katı koruma sağladıklarını iddia ediyor.

  1. VikingVPN

Listemizin en hızlı seçeneklerinden bir tanesi de VikingVPN. Bu VPN, kullanıcı bant genişliği için daha fazla kaynak kullandığından her etkinlik en iyi performansta gerçekleştiriliyor.

VikingVPN, verilerinizi gizli ve özel bir şekilde saklarken gelen bağlantılardan korunmak için 2048-bit HMAC güvenlik duvarını kullanıyor.

  1. TunnelBear

TunnelBear çeşitli ödeme planları ile geliyor. Ücretsiz hizmet ile başlayabilir daha sonra ihtiyacınıza göre premium paketlerden bir tanesini tercih edebilirsiniz. Bu planların tümü 256-bit AES şifrelemesi ile korunuyor.

Ücretsiz sürüm aylık 500 MB’lık bir sınır belirler ve bu da YouTube, Netflix gibi sitelerde zaman geçirmenizi engeller.

  1. Cryptostorm

Cryptostorm, tarayıcıdaki aktiviteleri gizlemek için kullanılan çok popüler bir platformdur. Open-source kod kullanır ve programın nasıl çalıştığı konusunda şeffaf bilgiler sunar. Yani işleyişin nasıl olacağını direkt olarak koddan görebilirsiniz.

Sistem geçici ağlar kullanır ve her bağlandığınızda bu ağlar değişir. Bu da bir kimliği takip etmeyi imkânsız hale getiriyor. Cryptostorm’un üst düzey koruması ve sınırsız erişimi sayesinde rahatlıkla hiç iz bırakmadan her şeyi ziyaret edebilirsiniz.

  1. Hide.Me

Hide.Me, verilerin depolanmadığını garanti eden bir başka yazılımdır. Herhangi bir kaydı saklayabilecek bir sistemleri olmadığı için sizin hakkınızda ellerinde hiçbir şey olmaz.

Hide.Me ayrıca ücretsiz bir VPN hizmeti sunar fakat bunu aylık bazda 2 GB olarak sınırlar. Bu da video izlemek isteyenlerin premium versiyonu tercih etmesi gerektiği anlamına geliyor.

  1. TorGuard

TorGuard, genellikle dosyalarını paylaşan kişiler tarafından kullanılır. TorGuard, kişisel hesaplar için harika hizmetler sunuyorken işletmeler ve kurumlar için de üst düzey VPN hizmeti sunar. TorGuard’ın planları genellikle kullanıcı sayısını artırmak, e-posta hesaplarınızı şifrelemek ve özel VPN IP adresleri atamak gibi premium özellikleri içerir.

  1. Opera VPN

Opera VPN, mobil cihazları korumak amaçlı tasarlanmıştır. Wi-Fi ağlarında üst düzey güvenlik sağlarken hem Android hem de IOS için kullanılabilir durumdadır.

Opera VPN ayrıca reklamları engelleyerek daha kaliteli gezinmeler yaşamanızı sağlar. VPN’in tek dezavantajı karşılıklı dosya paylaşımının mümkün olmamasıdır.

  1. CyberGhost VPN

CyberGhost VPN, bir VPN’den daha fazlasıdır. CyberGhost VPN kendi özel veri tabanındaki verileri inceleyerek size uzak durmanız gereken web sitelerini söylüyor. Bu özelliği ile Google’a benzer bir işleyişe sahip olan CyberGhost VPN, kötü amaçlı yazılımları ve diğer suç faaliyetlerini ifşa etmiş oluyor.

Standart olarak 256-bit AES şifrelemesini kullanan CyberGhost VPN, aynı anda 5 cihazda kullanılabilir. Ayrıca VPN’ni dünya genelinde 1250’den fazla sunucusu vardır ve sınırsız bant genişliği, yüksek hız gibi özellikler sunar.

CyberGhost VPN’in 7 günlük ücretsiz bir deneme sürümü vardır ve memnun kalmadığınız takdirde 30 gün içinde para iadesi almanız mümkündür.

Verilerinizi Güvende Tutun

VPN’ler her ne kadar tüm siber suçların önüne geçemese de özellikle güçlü güvenlik duvarına sahip olanlar siber saldırılarının çoğunu engelliyor. İnternette çok sayıda kişisel bilgisini ya da iş verilerini saklayan kişiler için güvenli bir VPN kullanmak iyi bir yatırım olacaktır.

Exit mobile version