IHS Blog

En İyi WordPress Sosyal Paylaşım Eklentileri

sosyal paylaşım

İnternet pazarlamacılığı bloggerlığın en önemli parçalarından biri. Facebook, Twitter, Google+ ve StumbleUpon bloggerların daha fazla okuyucuya hitap etmesi veya internetten satış yapan firmaların daha fazla müşteri çekmesi bakımından çok önemli yere sahip. WordPress kullanıcıları ise diğer blog platformlarına göre çok daha şanslı çünkü gönderilerine paylaşma butonları eklemek için ayrıca kod yazmalarına gerek yok. İnternette sosyal medya pazarlaması için yüzlerce WordPress eklentisi bulunmakta. Her kesimin ihtiyacına göre bu eklentilerin en iyilerinden bazıları şunlar:

1) Easy Social Share butonları

Bu, görünüşe önem veren kullanıcılar için en iyi seçenek. Metro, Yuvarlak veya Büyük butonlar arasından seçim yapılabiliyor. Butonlar gönderilerin üstünde veya altında, kenar çubuğunda veya pop-up olarak görüntülenebiliyor. Bu eklenti CodeCanyon’dan 12 dolara satın alınabiliyor.

2) Shareaholic 

Shareaholic de başka bir şık seçenek. Bu eklentinin temel avantajı geniş bir ağa sahip olması ve ilgili gönderiler özelliği Gönderilerde, sayfalarda veya kategorilerde Quora, StumbleUpon, Plurk, Pocket vs gibi birçok buton eklenebiliyor. Eklenti paylaşılan içeriğin yönetici paneli üzerinden detaylı bir analizini sunuyor. Sponsorlu bağlantılar vasıtasıyla fazladan para kazanmak bile mümkün. Eklenti ilgili gönderiler alanında görüntüleniyor. Shareaholic’in diğer bir faydası ise URL kısaltıcısı.

3) Social Network Tabs

Bu eklenti tüm yaygın sosyal paylaşım sitelerini slayt formatında bir araya getiriyor. Eklentide 16 ağ ve 69 feed seçeneği bulunuyor. CodeCanyon’dan 12 dolara satın alınabilir.

4) Share Buttons by AddToAny

Bu eklentide gönderilere ve sayfalara neredeyse tüm ağ ikonlarını eklemek mümkün. Geliştiricisinin ifadesine göre eklentinin içinde yüzlerce sosyal medya butonu bulunuyor. Eklenti şu ana kadar 3 milyondan fazla kez indirilmiş. E-posta vasıtasıyla gönderi yapmak mümkün. Gmail, Ymail, Outlook, AOL gibi büyük e-posta servisleri eklentiye entegre.

5) Social Sidebar for WordPress

Social Sidebar’da 129 buton ve 4 tema var. Eklentide kenar çubuğu sayfanın sağına veya soluna yerleştirilebiliyor. Etiket renklerini, stilleri ve diğer seçenekleri yönetici panelinden isteğe göre değiştirmek mümkün. Eklenti CodeCanyon’da 10 dolara satılıyor.

6) ShareThis

ShareThis oldukça popüler bir sosyal paylaşım eklentisi. Kullanıcılar içeriklerini 110 sosyal imleme sitesinde paylaşabiliyor. ShareThis’in resmi WordPress eklentisinde daha az isteğe göre uyarlama seçeneği bulunmakta. Bu yüzden butonları ihtiyaçlarınıza göre Sharethis.com’dan seçmek ve kodu blog şablonuna eklemek daha iyi bir seçenek. Eğer kod yazma işine aşina değilseniz Post Layout Pro kullanabilirsiniz. Program size butonları gönderilerin altına veya üstüne nasıl yerleştireceğinizi gösteriyor.

7) Digg Digg

Bu eklentiyi kullananlar dört şekilde isteğe göre uyarlama yapabilir: yüzen çubuklar, gönderilerin altında veya üstünde büyük butonlar, tepede küçük butonlar. Eklentide birçok sosyal paylaşım sitesinin ikonları mevcut.

8) Add This

AddThis 300’ün üzerinde ağı destekliyor ve eklentinin görünüşünü ve boyutunu istediğiniz şekilde düzenlemenizi mümkün kılıyor. Eklenti ücretsiz ama ayda 12 dolarlık bir Premium versiyonu da mevcut.

9) Slick Social Share Buttons

Bu eklenti web sitenize Facebook, Twitter, Google+, Buffer, Pinterest ve StumbleUpon butonlarını ister yüzer ister kayan paneller halinde ekleyebilmenizi sağlıyor. Slick Social’ın diğer bir avantajı sosyal medya istatistikleri yapabilmesi. Ayrıca Twitter için URL kısaltması da bulunuyor.

10) Floating Social Bar

Floating Social Bar WordPress gönderilerine ve sayfalarına eklenebilecek basit bir eklenti. Diğer eklentilerin aksine yalnızca Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn ve Pinterest gibi büyük sosyal medya sitelerini destekliyor.

 

Exit mobile version