IHS Blog

Eski video oyununuz on binlerce dolar edebilir

1.-Eski-video-oyununuz-on-binlerce-dolar-edebilir-ihs-blog

Çocukluğunuzda yıllarca oynadığınız, şimdi ise eski kutuların içinde tesadüfen karşılaşıp da değersiz ve hatta belki de sıkıcı bulduğunuz video oyunları aslında düşündüğünüzden çok daha değerli çıkabilir.

Artık, gameboy ya da Atari gibi eski oyunlar da tıpkı baseball kartları ya da pul koleksiyonları gibi tonla para ediyor.

New York’ta bulunan bir mağaza, artık demode olduğu düşünülen bu eski oyunları yüksek fiyatlara satıyor. Mağaza yetkilisinin belirttiğine göre oyunda bu denli eskiye dönüş bugünlerde bir trend haline geldi.

2010 yılında 12 dolar olan bir oyun, bugün mağaza 25 dolara satılıyor. Hele ki Nintendo gibi oyunlar, orijinal kutularındaysa yüzlerce dolar edebiliyor. Hangi oyunun ne kadar ettiğini oyun severlerin dikkatine sunan web siteleri dahi var. Bunlardan biri olan Video Games Price Charting’in sahibi JJ Hendrics, yıllık retro oyun pazarının Amerika’da 200 milyon doları bulduğunu söylüyor.

Retro oyun pazarının bu kadar gelişmesinin sebebi ise çocukluğunu 80ve 90’lı yıllarda yaşamış, bugün ise 30’larına gelmiş oyun severlerin nostalji arayışı… Sadece bu da değil, çocukken hissettiği o duyguyu tatmak isteyenler de retro oyun akımının bir parçası olmak için eskilere yöneliyor.

Bu oyunların tadını yeniden almak isteyen; fakat bunun için de ufak bir servet harcamak istemeyenler için ucuz çözümler de bulunuyor. Örneğin Nintendo’nun sanal konsolu, klasik oyunları Wii ya da Nintendo 3DS üzerinden oynamaya olanak sağlıyor.

Exit mobile version