IHS Blog

Facebook’tan Hükümet Seni İzliyor Uyarısı

facebook uyarı

Facebook dünyadaki herkesi birbirine bağlamayı, bu şekilde de fikirlerin ve düşüncelerin yayılmasını amaçlıyor. Siyasi fikirlerden toplumsal meselelere veya önemsiz gündelik konulara kadar her şey bu dev sosyal medya ortamında paylaşılıyor. Dolayısıyla bu fikirlerin paylaşılmasını istemeyen ve sisteme sızmaya çalışan kişilerin olması da hiç şaşırtıcı değil.

Facebook geçen hafta yayınladığı bir notla yaklaşık 1.5 milyar aktif kullanıcısının mahremiyetini korumak için önlemler almakta olduğunu duyurdu. Kullanıcılar artık Facebook’tan “hükümet” adına çalışan hackerların hesaplarına girmeye çalıştığına dair bir uyarı mesajı alacak. Bu uyarı muhtemelen çok sık karşımıza çıkmayacak, Facebook da bu mesajı “yalnızca bu yöndeki kanıtların çok güçlü olması” durumunda göndereceğini söylüyor.

Mesaj şu şekilde:

“Facebook hesabının ve diğer online hesaplarının hükümet destekli aktörler tarafından saldırı altında olduğunu düşünüyoruz. Facebook girişindeki onayları aktif hale getirmen hesabına başkalarının erişimini engelleyecektir. Hesabına yeni bir bilgisayar ya da cihazdan bağlanıldığında biz cep telefonuna bir güvenlik kodu göndereceğiz ve bu sayede hesabına giriş yapabileceksin. Ayrıca diğer hesaplarının güvenliğini de gözden geçirmeni tavsiye ederiz.” 

Facebook ayrıca platformunun veya sistemlerinin hacklenmediğini de vurguluyor. Öte yandan, eğer hesabı hacklenmiş bir kullanıcı varsa, bunun kullanıcının cihazındaki bir kötü amaçlı yazılımdan kaynaklandığını ve parola değiştirmenin yeterli olmayabileceğini de ekliyor.

Şirket geçtiğimiz yıllar içerisinde kullanıcılarının güvenliğine yönelik güncellemeler yapmıştı. 2011 yılında, kullanıcılara hangi cihazlardan, tarayıcılardan ve sistemlerden hesaplarında oturum açıldığına dair mesajlar gönderen Oturum Açma Onayları gibi yeni oturum açma güvenliği özellikleri eklenmişti. Aralık 2012’de ise kullanıcıların profillerinde nelerin görüneceğini kontrol edebilmelerini sağlayan yenilenmiş gizlilik ayarları getirilmişti.   

 

 

Exit mobile version