IHS Blog

Faydalı Bir 404 Sayfası Oluşturabileceğiniz Araçlar

404 sayfası

Özel bir 404 sayfasının ne olduğunu ve buna neden ihtiyaç duyduğunuzu biliyorsanız kendi web siteniz için bir tane hazırlama zamanı gelmiş demektir.

404 sayfası yapmak için birçok yöntem ve araç bulunmaktadır. En yaygın yöntemlere bir göz atalım.

Kendi 404 Sayfanızı Yapın

Eğer kendi web sayfanızı yapabiliyorsanız, kendi 404 sayfanızı da yapabilirsiniz. Hem faydalı hem de istediğiniz gibi bir 404 sayfası yapmanın en kolay yolu budur. Bu yöntem biraz vaktinizi alacak olsa da, en ucuz seçenek budur.

Sizin İçin 404 Sayfası Hazırlayacak Biriyle Anlaşın

404 sayfanızın nasıl bir şey olacağını siz belirlemek istiyor ama bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız veya kendi 404 sayfanızı yapmayı öğrenmek istiyorsanız en iyi seçeneklerden biri bu işi sizin için yapacak biriyle anlaşmanızdır.

Bu projenin maliyeti kiminle anlaşacağınıza ve 404 sayfanızın ne kadar gelişmiş olmasını istediğinize göre değişir.

WordPress Eklentileri

WordPress’te web siteleriyle ilgili birçok fonksiyon gibi, 404 sayfası yapmak için de kolay kurulumlu birçok eklenti bulunmaktadır. En iyi seçeneklerden bazıları şunlar:

Forty Four

Her ne kadar Forty Four eklentisinde tamamen kendi istediğiniz gibi bir 404 sayfası yapamayacak olsanız da (eklentinin kendi şablonları var), eklenti tüm 404 hatalarını takip ediyor ve her hata için birer yeniden yönlendirme oluşturabilmenizi sağlıyor. Bu sayede ziyaretçileriniz 404 sayfası yerine sizin belirlediğiniz bir sayfaya yönlendiriliyor.

Custom 404 Pro

Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere, Custon 404 eklentisi tüm 404 hatalarını sizin seçtiğiniz bir WordPress sayfasına yönlendiren kolay ama güçlü bir araç. Her ne kadar o sayfayı da sizin yapmanız gerekse de, bu baştan sona WordPress içerisinde yapılabiliyor.

Özel 404 Sayfaları İçin Diğer WordPress Eklentileri

Aşağıdaki WordPress eklentileri Custom 404 Pro’ya benziyor. Siz hepsini inceleyip ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan eklentiyi seçebilirsiniz.

404 Page – Bu eklentinin ücretsiz versiyonu yukarıdaki üç eklenti gibi çalışsa da, profesyonel versiyonu ziyaretçileri e-postalarını alarak bir karşılama sayfasına yönlendiren faydalı bir 404 sayfasını hazırlayabilmenizi sağlıyor.

Karşılama Sayfası Çözümleri

Yukarıda 404 sayfalarının ne olduğundan ve bu sayfalara neden ihtiyaç duyduğunuzdan bahsedilirken gerçekten faydalı bir 404 sayfası oluşturmanın en iyi yollarından birinin bir karşılama sayfası kullanmak olduğu söylenmişti.

Özel 404 sayfaları web sitenize gelen ziyaretçileri karşılama sayfalarına yönlendirmenizi sağlar. Bu da bu ziyaretçileri öncelikli olarak kendi sitenize davet ederek harcadığınız paranın ve çabanın karşılığını almanıza neden olur.

Karşılama sayfaları hazırlamak için birçok araç bulunmakta ama bunların pek azı bu karşılama sayfalarını kendi sitenizin özel 404 sayfasına dönüştürmeniz için bir yol sunar. Bu yöntem için her zaman olmasa da genellikle WordPress eklentilerini kullanmanız gerekiyor.

Unbounce

Unbounce karşılama sayfalarınızı tasarlamak için WordPress gerektirmeyen tek çözüm.

LeadPages

LeadPages kendi WordPress eklentileri sayesinde kendi karşılama sayfanızı 404 sayfanız olarak tasarlayabilmenizi sağlıyor.

Instapage

Instapage de karşılama sayfalarınızdan birini özel bir 404 sayfası olarak tasarlayabilmenizi sağlayan bir WordPress eklentisi sunuyor.

ClickFunnels

ClickFunnels da bir WordPress eklentisi sunuyor. Tıpkı Instapage gibi bu araç da kendi karşılama sayfanızı 404 sayfası olarak tasarlayabilmenizi sağlıyor.

Sonuç

Özel 404 sayfaları hazırlamak ve kullanmak için birçok iyi neden olsa da esas zorluk bu sayfaları hazırlamakta.

Yukarıdaki araçlardan birini kullanarak markanızı geliştiren, arama motorlarını destekleyen ve hem siz hem de ziyaretçileriniz için faydalı olan bir 404 sayfası hazırlayabilirsiniz.

Exit mobile version