IHS Blog

Gelecekte Yaşadığınızı Hissettirecek 16 Harika Buluş

masa-lambasi

Bilim insanları büyüleyici buluşlarına devam ediyor ve bizi şaşırtmaktan asla vazgeçmiyor. İşte sizin için derlediğimiz, üzerinizde hemen sahip olma arzusu oluşturacak olan en son buluşların en önemli 16 tanesi:

  1. Levitating Masa Lambası

Flyte, mıktanısların gömülü olduğu küçük ahşap bir tabanın üzerinde, yani havada süzülen kablosuz ampuller üretiyor. Bu lamba daha şimdiden aktif olarak kullanılmaya başlandı, çünkü inanılmaz derecede az enerji tüketiyor. Lambayı günde ortalama 6 saat açık bırakırsanız 22 yıla kadar kullanabilirsiniz.

  1. Dahili Isıtıcılı “Akıllı” Ceket

Flexwarm’ın bu akıllı ceketinin sırt, göğüs ve bilek bölgelerinde özel ısıtma sistemleri bulunuyor. Özel bir sensörün de yardımıyla ısı derecesini anlık tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle spor tutkusu olan kişiler için gerçekten takdir edilmesi gereken bir ürün.

  1. Yüzey Sterilizatörü

Bu Kitchen Sanitizing Wand ürünü, gözenekleri olmayan herhangi bir katı yüzeydeki zararlı bakterileri ve mikroorganizmaları gönderdiği UV ışınları ile %99’a kadar yok edebilir. Tüm ev hanımlarının ortak arzusu olan bu ürün ile artık mutfaklar daha temiz ve daha fazla parıldıyor.

  1. Çoklu Ekranlı Telefon

Bu telefonun birbiri ile bağlantılı olan 3 ekranı var ve bu 3 ekranı da birbirinden bağımsız olarak farklı uygulamalar ile kullanabilirsiniz. Ayrıca bu ekranlardan birinin arka kısmında bir klavye de mevcut. Henüz proje aşamasında olan bu ürünün seri üretimini 4 gözle bekleyen insan sayısı oldukça fazla.

  1. Çevirmen Kablosuz Kulaklık

Bu kulaklıkları kulağınıza soktuğunuz anda belirlemiş olduğunuz dilden otomatik çeviri yapmaya başlıyor. Üstelik bu işlem sırasında web bağlantısı da gerektirmiyor. Bu ürün ile tüm seyahatleriniz daha kolay ve ilginç bir hal alacak.

  1. Silindir Kaykay

Sidewinding Circular Skates isimli bu ürün, normal kaykaylardan farklı bir görünüme sahip. Cihaz tasarımı ile bacaklarınızı rahatlıkla ve özgürce kontrol edebilmenize olanak tanıyor. 25 cm çapı olan 2 adet tekerlekten oluşuyor ve bu tekerlekler ayaklarınız için oldukça konforlu. Üstelik bu ürünü heyecanla kullanan gençler olduğu kadar yetişkinler de var!

  1. Güneş Enerjili Şarj Cihazı

Bu ürün, telefonunuzu güneş enerjisi ile şarj edebilmenizi sağlayan kompakt bir taşınabilir bataryadır. Tek yapmanız gereken evinizde, otomobilinizde, uçağınızda vb. herhangi bir yerde bir pencereye ürünü sabitlemek.

  1. Aqua Koşu Bandı

Water Walker & Spa, büyük bir küvet görüntüsüne sahip. Yürüme ve koşma için en alt kısmında bir yüzey mevcut. Kardiyo sırasında vücudun bazı bölgelerinde oluşabilecek yüklenmeleri azaltıyor, dengeliyor ve yaralanmalardan koruyor. Kasları güçlendiriyor ve aerobik egzersizlerle birlikte fazla yağları yakmanızı sağlıyor. Ayrıca bir spa merkezi olarak da kullanılabilir. Böylelikle antrenman sonrasında rahatlayabilirsiniz.

  1. Cep Telefonu/Bluetooth Kulaklık

Sonunda birileri Bluetooth kulaklık ile cep telefonunu tek bir cihazda birleştirmeyi akıl edebildi. Telefonu yanlarından sıktığınız zaman kulağınıza takabileceğiniz küçük bir kulaklık beliriyor. Üzücü yanı ise ürünün henüz proje aşamasında oluşu.

  1. Yiyecek İçeriği Tarayıcısı

TellSpec, bir kaptaki yemeğin içeriğinde nelerin olduğunu hızlı ve doğru bir şekilde bilmeniz için icat edilip piyasaya sürüldü. Ürün, yiyecekleri tarıyor ve besin değerleri ile ilgili bilgileriyle birlikte bir listesini telefonunuza gönderiyor. Böylelikle yediğiniz yiyeceklerin güvenilirliği konusundaki soru işaretlerini gidermiş oluyorsunuz.

  1. İnanılmaz Esnek Akıllı Telefon

Bu ürün, kırılmaya karşı dayanıklı olan ve 10 metreye kadar suya dalabilen esnek bir akıllı telefon. Telefonu bileğinize bir bileklikmiş gibi takabilir ve bir fitness aracı olarak da kullanabilirsiniz. Ürün henüz piyasaya sürülmemiş olsa da üreticiler tarafından yakın zamanda piyasaya sürüleceği sözü verildi.

  1. Taşınabilir Kopyala & Yapıştır Aracı

Kopyala & Yapıştır isimli ürün, herhangi bir yerdeyken bir görüntüyü tarayabilmenize ve yazdırabilmenize olanak tanır. Tek yapmanız gereken tuşuna basılı tutarak nesneyi taramak ve daha sonra herhangi bir yüzeye aktarmak. Bu ürün de henüz piyasaya sürülmedi ama sürüldüğü anda kapısının önünde satın almak için kuyruklar oluşacağı kesin.

  1. En Doğru Hava Tahminini Yapabilen Telefon

Window Phone, hava durumunu net bir şekilde ve en gerçekçi değerler ile gösterir. Bunu yaparken de ekranın görünümünü değiştirir.

  1. Elektronik Sensör Kalemi

Phree’nin bu kalemini kullanarak dilediğiniz yere yazı yazabilirsiniz. Herhangi bir yere yazdığınız yazıyı, semboller ve sayısal değerleriyle birlikte akıllı telefon ekranınıza ya da bilgisayar ekranınıza gönderir. Acil bir şey yazmanız gerektiği zaman ürünün son derece işinize yaracağı kesin.

  1. MIITO – Yeni Nesil Kettle

MIITO, dilediğiniz herhangi bir sıvıyı, bir kâsede ya da bir bardakta direkt olarak ısıtmanızı sağlayan inanılmaz bir üründür. Sıvıyı ihtiyacınız kadar ısıtır ve ayrıca daha az enerji ve zaman harcarsınız.

  1. Taşınabilir Ekmek Kızartma Makinesi

Aslında bir kızartma makinesinden daha çok bir bıçağa benziyor. Bu cihaz size zaman kazandırabilir, kolayca temizlenebilir ve dilediğiniz yere rahatça taşınabilir.

Exit mobile version