IHS Blog

Google AdWords’ten Lokasyon Bazlı Mağaza Hatırlatmaları

google-adwords-lokasyon-bazli-magaza

Google AdWords arama sonuçlarında çıkan reklamlara ekledikleri “Yakında olduğumda bana hatırlat” özelliğiyle yakınınızdaki mağazaları size hatırlatacakları yeni bir uygulamayı test etmeye başladı. Bu yeni uygulama Lokasyon Bazlı Mağaza Hatırlatmaları olarak adlandırılıyor.

Bu yeni özellik bir AdWords reklamında aşağıdaki şekilde görünecek:

Hatırlatmaya tıklanıldığında ise şu şekilde görünecek:

Mağazanın yakınında olduğunuzda Google, Google Now içerisinde bir pop-up uyarı kartı açacak ve ilgilendiğiniz mağazanın yakınınızda olduğunu hatırlatacak.

Bu uygulama masaüstü Google arama sonuçlarında da çıkıyor ve sadece mobil cihazlara özgü bir eklenti değil. Ayrıca hem iOS için hem de Android için Google Now reklamlarında çıkıyor. Uygulama, lokasyon bazlı mağaza hatırlatmalarını kullanan potansiyel müşterilere ulaşmak isteyen mağaza sahipleri için birçok imkan sunuyor.

AdWords’ün destek sayfasından bazı başlıklar aşağıdaki gibi.

“Google’da reklamını gördüğünüz bir mağazayı ziyaret etmek için hızlı bir hatırlatma ister misiniz? Bir Google Now uyarısı oluşturursanız size o mağazaya yaklaştığınızda oraya uğramanızı hatırlatabilir.

Arama sonuçları sayfasında çıkan ‘Yakında olduğum zaman hatırlat’a tıklarsanız reklamda bahsi geçen mağazaya yaklaştığınızda telefonunuzun ana ekranına bir hatırlatma bildirimi gönderiyoruz.

Uyarıya tıkladığınızda daha fazla bilgi içeren ve aramanıza devam edebileceğiniz bir Google Now kartı açılacak.”

Şu an test aşamasında olan birçok yeni AdWords özelliği gibi, Lokasyon Bazlı Mağaza Hatırlatmaları özelliğini denemek için de AdWords temsilcinizle irtibata geçmeniz gerekiyor.

Exit mobile version