IHS Blog

Google Chrome, artık Flash reklamlara izin vermiyor

chrome

Chrome kullanıcıları artık Flash reklamları görmeyecekler. Google’ın web tarayıcısı Chrome, artık flash reklamları yerine HTML5 reklamları tercih ediyor. Flash reklamlar ise donuk olarak görünüyor.

Google’dan yapılan açıklamada, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Chrome’un flash reklamlar yerine HTML5 reklamları tercih ettiği, ve flash reklamları dondurarak gösterdiği açıklandı.

Tüm dünyada %50’den fazla kullanım oranına sahip olan Chrome’un bu hareketi artık flash reklamları yavaş yavaş tarihe gömecek gibi görünüyor.

Kullanıcıları bu konuda uyaran, ve hatta flash reklamları basit bir araç yardımıyla HTML5 formatına çevirmeye yardımcı olan Google, flash reklamları yok ederek Chrome’un performansını artırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bazı testlerde Chrome’un flash sebebiyle performansa ek olarak önemli pil ömrü sorunları yarattığı ortaya çıkmıştı. Bu kararla birlikte benzer sorunların da azalması bekleniyor.

Google’ın açıklaması ise tam olarak şöyle:

Haziran’da Chrome’un Flash reklamları varsayılan olarak donduracağını, böylece de kullanıcılar için performansı arttıracağını duyurmuştuk. Bu değişiklik 1 Eylül 2015 itibariyle hayata geçti.

 

Exit mobile version