IHS Blog

Google Cloud Dataproc Beta Sürümü Çıktı

google cloud platform

Google Hadoop ve Spark’ın daha hızlı ve kolay yönetimi için alternatif bir yol sunan hizmeti Google Cloud Dataproc’un beta sürümünü çıkarttı.

Google bulut hizmetleri serisini genişletmeye devam ediyor. Beta sürümü piyasaya çıkan Cloud Dataproc küme işleme, sorgulama, streaming ve yapay zeka için açık kaynaklı veri araçlarını kullanabilmenizi sağlayan yönetilen bir Hadoop ve Spark hizmetidir. Amacı veri kümelerini hızlı bir şekilde oluşturmanızı ve kolayca yönetmenizi, ihtiyaç duymadığınız zamanlarda da veri kümelerini devre dışı bırakarak para tasarrufu yapmanızı sağlamaktır.

Bu hizmet üçten yüzlerceye kadar veri kümesi için kullanılabiliyor. Ücreti ise sanal CPU başına 1 cent.  90 veya daha az saniye içerisinde hizmeti çalıştırıp, ölçeklendirip kapatabiyorsunuz.

Hizmet BigQuery, Cloud Storage, Cloud Bigtable, Cloud Logging ve Cloud Monitoring gibi diğer Google Cloud Platform hizmetleriyle entegre halde geliyor. Google Developers Console, Google Cloud SDK veya Cloud Dataproc REST API vasıtasıyla yığınlarla ve Spark ve Hadoop servisleriyle etkileşime geçebiliyorsunuz. Veri kümeleri ile işiniz bittiğinde tasarruf etmek için hizmeti kapatabiliyorsunuz. Cloud Dataproc Cloud Storage, BigQuery ve Cloud Bigtable ile entegre olduğu için veriniz de güvende oluyor. Google Cloud Platform’un 60 günlük ücretsiz deneme sürümü şu an kullanıma açık.

Hizmetin Spark ve Hadoop’un ve Pig ve Hive gibi diğer ekosistem unsurlarının etrafında temellendirilmesi, geliştiricilerin yeni araçları ve API’ları öğrenmesine gerek kalmadan çalışmalarına başlayabilmesini ve mevcut projelerin veya ETL ardışık düzenlerinin yeniden geliştirmeye gerek kalmadan yeni hizmete taşınabilmesini sağlıyor. 

Exit mobile version