IHS Blog

Google Yılbaşı İçin AdWords’e TrueView Videoları Koyuyor

TrueView-Google

Google AdWords’e iki video reklam formatı ekleyerek yılbaşı alışverişi çılgınlığına hazırlanıyor.

TrueView for Shopping ve Shopping ads on YouTube isimli video formatları Google’ın yılın en hareketli alışveriş döneminde videolara ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

TrueView for Shopping’le pazarlamacılar ürün satışının yapılabildiği alışveriş kartlarını içeren interaktif videolar yayınlayabilecekler.

Kartlar reklam videosunun sağında olacak ve kartta ürünler ve fiyatlarla ilgili bilgiler yer alacak. Pazarlamacılar videoları daha önce internet sitelerini ziyaret eden veya diğer videolarını izleyen kişilere gönderecek.

TrueView ile ilgili yakın tarihli bir incelemede reklam kampanyalarının %57’sinin ürünü satın almayı düşünen kişilerde, %24’ünün ise ürünle ilgili iyi fikirlerde artış sağladığı tespit edilmişti. Bunun yanı sıra, kampanyaların %35’i ürünü satın almayı düşünen kişilerde artışa neden olmuştu.

Diğer yeni video formatı olan Shopping ads on YouTube ise pazarlamacıların YouTube’daki ürün videolarının üst kısmına alışveriş kartları koyabilmelerini sağlıyor.

Bu sayede YouTube’daki ürün videolarını izleyen kişiler ekranın üst kısmındaki küçük butona tıklayarak ürün ve fiyatı hakkında bilgileri içeren alışveriş kartını görebilecek ve tek tıkla ürünün satış sayfasına geçebilecek.

Exit mobile version