IHS Blog

Google’dan Yeni Gelir Kaynağı Contributor Yayında

Google web yayıncılarının AdSense’e alternatif olarak kullanabilecekleri, Contributor isimli yeni hizmetinin piyasaya çıktığını duyurdu. Contributor’ın beta sürümü bir süredir az sayıda yayıncı tarafından kullanılıyordu ama yakın zamanda çok daha fazla kullanıcı ve yayıncı tarafından kullanılmaya başlamıştı.

Web Sitelerine Neden Reklam Alınır?

Web yayıncılarının varlığı büyük ölçüde web sitelerindeki bazı reklamlara tıklayan ziyaretçilerden gelen gelire bağlıdır. Web siteleri bu reklamlardan gelen gelirlerle yürür. Bu yüzden, her ne kadar bazı ziyaretçiler bu reklamlardan hoşnut olsa da, çoğu kişi okuma keyiflerini bozan reklamları görmek istemez. Bazı web sitelerinde ziyaretçi tam bir makaleyi veya haberi okurken birden ekranda bir pop-up reklam veya banner belirir. Dolayısıyla internet kullanıcılarının büyük kısmı dijital reklamlardan hiç hoşlanmaz.

Yayıncıların Misyonu ve Reklamlar

Yayıncıların esas amacı internet kullanıcılarının donanımını arttıracak ve gündelik hayatlarında kullanabilecekleri faydalı ve ilginç bilgileri sunmaktır. Bu yüzden bir anda ekranda kocaman bir reklam belirdiğinde ve okurun dikkatini dağıttığında yayıncı temel amacından da sapmış olur. Google Contributor’ın tam da bu nedenle hem yayıncıların hem de okurların faydasına olacak büyük bir katkı sağlayacağı umuluyor.

Contributor Nasıl Çalışır?

Contributor web sayfalarındaki reklamlar için reklamı veren üçüncü taraflar yerine ziyaretçilerin ödeme yapmasını sağlıyor. Contributor vasıtasıyla ziyaretçiler an itibarıyla mevcut üç seçenekten birini tercih ederek aylık katkı seviyesini belirleyebilecek. Contributor’a aylık 2, 5 ve ya 10 dolarlık abonelik alarak düzenli olarak ziyaret edilen web sitelerine katkıda bulunulabilecek.

Yani, Google AdSense çalıştıran web sitelerinden biri ziyaret edildiğinde Contributor bu sitenin ziyaretçinin favori sitelerinden biri olup olmadığını kontrol edecek ve ziyaretçi adına reklam alanları için teklifte bulunacak. En yüksek teklifi veren kullanıcıya bundan sonra AdSense reklamı gösterilmeyecek. Kısacası, daha çok para veren, daha az reklam görecek.

Contributor İnternette Nasıl Bir Değişim Sağlayabilir?

Birçok web yayıncısı içeriklerini yalnızca aboneleriyle paylaşmak gibi bir kestirme yolu tercih eder. Her ne kadar bu tercih bahsi geçen yayıncılarının geçimlerini sağlamalarını kolaylaştıracak olsa da, bu stratejiyi tamamen desteklemeyenler de bulunmakta. Bu kişiler kullanıcıların istedikleri şeyi okuyabilme seçeneğine sahip olmaları gerektiğini savunur. Contributor da bu amaca yönelik bir uygulama ve kullanıcıların tek bir hesapla tüm favori web siteleri için ödeme yapma imkanı sunuyor.

Contributor’a abone olmak web yayıncılarının Google AdSense’e olan bağımlılığını azaltacak gibi görünüyor.

Exit mobile version