IHS Blog

Hackerların Kredi Kartı Hırsızlığında Avrupa ve Amerika Tercihi

kredi kartı

Hackerların Avrupalıların çalıntı kredi kartı bilgilerini satmasının Amerikalılarınkine kıyasla çok daha karlı olduğu ortaya çıktı. Bu durum özellikle hackerların geçerli hesap numaraları, son kullanım tarihleri ve onay kodları üretmek için yazılım kullandıkları ve güvenlik camiasında “rastgele” olarak bilinen, yazılımla oluşturulmuş kredi kartı verisi için geçerli.

Intel Security’nin araştırma bölümü olan McAfee Labs’in son raporuna göre, yazılımla Avrupa Birliği’nden elde edilen ödeme bilgileri hesap başına 25-30 dolar ediyor ve bu rakam ABD’den elde edilen bilgilerin yaklaşık altı katı (5-8 dolar). ABD’den elde edilen finansal veriler İngiltere, Avrupa Birliği, Kanada ve Avustralya’ya kıyasla en az değere sahip. Amerikalıların verileri daha değersiz çünkü artık piyasada bu verilerden çok fazla var. Intel Security’nin baş teknik sorumlusu Raj Samai “Son zamanlarda bazı büyük veri hırsızlıkları sonucunda Amerikalı perakendecilerin kredi kartlarından milyonlarca dolar kaybı oldu,” diyor. “Bu durum fiyatlar üzerinde öyle bir etki yarattı ki çalıntı ABD kartlarının fiyatının bir gecede tepetaklak olduğunu gördük.”

Karaborsadaki rayiç kredi kartlarındaki veri miktarıyla artıyor. Hackerların “fullzinfo” tabir ettiği en karlı kartlar kart sahibinin ad ve soyadını, fatura adreslerini, PIN numaralarını, sosyal güvenlik numaralarını, annelerin kızlık soyadlarını ve doğum tarihlerini içeriyor ve ABD’de 30 dolara, AB’de ise 45 dolara satılıyor.

Aşağıda McAfee’nin Visa, MasterCard, American Express ve Discover kartlarından çalınan verilerin bölgelere göre ve ABD doları üzerinden tespit ettiği fiyatlar yer alıyor.

Güvenlik kodlu kart numarasıABDİngiltereKanadaAvustralyaABD
Yazılımla oluşturulmuş5-8 20-2520-2521-2525-30
Banka kimlik numaralı1525252530
Doğum tarihli1530303035
Bütün bilgileri içeren3035404045
Exit mobile version