IHS Blog

IBM Bankacılık Fraudunu Tespit Eden Davranışsal Biyometrik Özelliği Ekliyor

IBM-Trusteer

IBM Trusteer Pinpoint Detect bankacılık fraudu paketine bankaların yetkisiz oturum açmaları kolayca tespit edebilmesini sağlamak amacıyla bir davranışsal biyometrik özelliği ekliyor.

Yıl sonuna doğru çıkacak olan bu yeni özellik kullanıcıların bankacılık sitelerini kullanırken imleci nasıl hareket ettirdiklerini takip eden ve sıra dışı davranışları işaretleyen istatistiki modeller oluşturmak için otomatik olarak makine öğreniminden faydalanacak.

IBM Trusteer finansal suç önleme stratejisti Brooke Satti Charles “Sistem normal kullanıcı davranışını otomatik olarak öğrenecek. Bu da kullanıcının bildiği değil, yaptığı şeyler olacak,” diyor.

IBM Trusteer’ın bu yeni davranışsal biyometrik özelliği kullanıcının lokasyonundaki, cihazındaki veya yazılım ayarlarındaki sıra dışı değişiklikleri tespit eden mevcut Pinpoint Detect özellikleriyle birlikte işleyecek.

Yazılım kullanıcının herhangi bir hesaba erişimini kilitlemek yerine tüm şüpheli aktiviteleri banka sisteminin incelemesi ve gerekli önlemleri alması için işaretleyecek.

Charles yaptığı açıklamada davranışsal biyometik destekli bu sistemin ortak banka hesapları gibi birden fazla kullanıcı hesapları için normal davranış örüntülerini öğrenecek şekilde tasarlandığını söylüyor.

Yazılım genel örüntülere kullanıcıların tıkladıkları sayfa bileşenleri değil, imleci hareket ettirme biçimleri üzerinden baktığı için, kullanıcıları banka sitelerinin yeni kısımlarına girdikleri için cezalandırmayacak. Charles sistemin en güzel tarafının son kullanıcı için gayet sorunsuz ve hiç müdahale gerektirmeyen bir yapıda olması, böylece online müşteri deneyimini destekleyerek üretkenliği değil fraudu önlemesi olduğunu söylüyor.

Sistem aynı zamanda birbirine şüphe uyandıracak kadar benzeyen kullanıcı hareketlerini tespit edecek şekilde tasarlandığı için internet dolandırıcılarının kullanıcıların fare hareketlerini yakalayıp kopyalamasını da engelliyor.

IBM Trusteer ayrıca anonimleştirilmiş ve hesap kimlik bilgilerini veya diğer özel bilgileri ele geçirecek şekilde istismar edilemeyecek veri ve makine öğrenimi modellerini de sisteme entegre ediyor.

IBM davranışsal biyometrik içerikli bu özelliği ekledikten sonra sistem ilk başta kullanıcıların dizüstü ve masaüstü fare ve dokunmatik iz sürücü hareketlerini öğrenmeye odaklanacak. Trusteer buna benzer mobil araçları ise henüz belli olmayan bir gelecekte piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Pinpoint Detect’te şu anda mobil cihazlardaki kötü amaçlı yazılımları ve hacklenmiş işletim sistemlerini tespit eden araçlar bulunmakta.

Trusteer Finansal Fraud Çözümleri IHS Kurumsal‘da!

Exit mobile version