IHS Blog

IBM, yeni 2 Linux Mainframe’ini ve Open Mainframe Project’i duyurdu

ibm

IBM mainframe’lerinde Linux aslında yeni sayılmaz, ancak firma artık bu konuya daha fazla önem veriyor. Ve yeni sadece-Linux mainframe’leriyle birlikte bir de “Open Mainframe Project” ile desteğini arttırıyor.

Her iki gelişme de LinuxCon konferansında IBM’in mainframe’ler konusundaki yöneticisi Ross Mauri tarafından açıklandı. Mauri, bu yaklaşımlarını “IBM, mainframe’lerde açık kaynak kodlu olmak konusunda iddialı.” sözleriyle paylaştı.

Taleple eş zamanlı olarak Linux üzerindeki optimizasyon ihtiyacının artması sebebiyle, IBM yeni 2 adet sadece-Linux mainframe’lerini duyurdu: “The Emperor” ve “The Rockhopper”

The Open Mainframe Project

Bunlara ek olarak ayrıca “Open Mainframe Linux Foundation Collaborative” adı verilen projeye de destek veriyor. Bu proje ile mainframe’leri sadece kendisi geliştirmek yerine, IBM açık bir katılımcı desteği ile farklı sektörlerin ihtiyaçlarına özel bir şekilde gelişimi de desteklemek istiyor.

Bunun için de şimdiye kadarki en büyük desteği sağlayıp kodlara 500.000 satırlık bir katkı yaparak çekirdeği daha da güçlendirmek istiyor.

Exit mobile version