IHS Blog

ICANN’in Yeni Başkanı ve CEO’su Göran Marby Oldu

icann-logo-1920

İsveç Posta ve Telekom İdaresi (PTS) Genel Müdürü Göran Marby ICANN’deki yeni görevine Mayıs 2016’da başlayacak.

Deneyimli yönetici ve siyasetçi Göran Marby internet alan adlarını yöneten kuruluş olan ICANN’in (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) başkanlığına ve CEO’luğuna getirildi.

ICANN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stephen Crocker yaptığı açıklamada “Göran’ın ICANN başkanlığına getirildiğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bir teknoloji CEO’su ve start up kurucusu, ayrıca İsveç Posta ve Telekom İdaresi Genel Müdürü olarak sahip olduğu liderlik ve yöneticilik deneyimi bizler için ICANN’i bir sonraki aşamaya taşıyacak paha biçilemez bir değer.

Dünya çapında sürdürdüğümüz kapsamlı araştırmalar süresince Göran bizi ortak değerleriyle, yöneticilik deneyimiyle ve internet ekosistemine yönelik bilgisiyle hepimizi etkilemişti. Onunla çalışmak için sabırsızlanıyorum. ICANN’e ciddi katkılarının olacağını düşünüyorum,” dedi.

Göran Marby İsveçli ve şu an Stockholm’de yaşıyor. Yeni göreviyle birlikte ICANN’ın dünyadaki üç önemli merkezinden birinin bulunduğu Los Angeles’a taşınacak.

Marby konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. “ICANN’e katılıyor olmaktan ve kuruluşun yeni döneminin başlangıcında yer almaktan büyük heyecan duyuyorum. Öğrenmem gereken çok şey olsa da ICANN’in hissedar camiasıyla birlikte ICANN’in bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları devam ettirmek için sabırsızlanıyorum. Camianın hem IANA geçişi hem de ICANN politikalarının birçok önemli başlığı anlamında alacağı kararları uygulama konusunda kararlıyım.”

Göran Marby görev süresi 15 Mart 2016 tarihinde dolacak olan şu anki Başkan ve CEO Fadi Chehadé’nin yerini alacak. Marby’nin yeni görevi Mayıs 2016’da başlayacak ve aradaki süre boyunca ICANN CEO’luğuna ICANN Küresel Alan Adları Bölümü Başkanı Akram Atallah vekalet edecek.

Göteborg Ekonomi Üniversitesi mezunu olan Göran Marby internet ve teknoloji sektöründe 20 yıllık bir deneyime sahip. PTS’ye katılmasından önce güvenlik yazılımı şirketi AppGate Network Security’nin kurucularından biri olmuş, 2002-2009 arasında şirketin CEO’luğunu yaparak uluslararası müşteriler ve operasyonlar konusuna odaklanmıştı. Bunun yanı sıra ağ hizmetleri şirketi Cygate’in CEO’luğunu, İsveç Cisco ülke müdürlüğünü ve İsveç’teki Unisource Business Networks’ün CEO’luğunu yapmıştı.

Exit mobile version