IHS Blog

Infoblox Raporlama ve Analiz Platformunu Yayınladı

infoblox-raporlama

Ağ yönetimi şirketi Infoblox ticari kuruluşların çekirdek ağ hizmetleriyle ilgili verileri inceleyerek güvenliğe yönelik tehditleri ortadan kaldıracak, uyumluluk gereksinimlerini karşılayacak ve muhtemel aşırı ağ yüklerini ve çökmelerini önceden tespit edecek yorumlar sunan Infoblox Raporlama ve Analiz platformunu yayınladığını duyurdu.

Bu platform sayesinde ticari kuruluşlar üzerine tıklamalı bir arayüz vasıtasıyla kendi alanlarına özel raporlar ve yönetim panelleri oluşturabilecek. Bugüne kadar kullanılan tahmin yöntemleri ani yükselişleri ve zirveleri yeterince iyi tahmin edemiyordu. Bu da sık sık servis kesintilerine neden oluyordu veya bir saldırının göstergesi sayılıyordu. Şirketin patent için başvurusunu yaptığı Exponential Moving Maximum (EMM) filtreleriyle zirve tahminleri artık daha başarılı bir şekilde yapılabiliyor ve bu da ağ durumu, kaynak kullanımı ve performans hakkında daha isabetli yorumlar yapılabilmesini sağlıyor.

Infoblox Raporlama ve Analiz ayrıca clustering sayesinde sınırsız veri depolama özelliği sunuyor. Kullanıcılar artık daha fazla veri saklamak, sorgulama performansını arttırmak ve daha fazla erişilebilir olmak için gerekli fiziksel ve sanal raporlama araçlarını ekleyebilecek. Bu ekstra kapasiteye kalıcı lisansla veya abonelik lisansıyla “kullandıkça öde” sistemi üzerinden sahip olunabilecek.

Infoblox Raporlama ve Analiz platformu 29 Ocak tarihinde NIOS yazılım versiyonu 7.3 çalıştıran sanal ve fiziksel Infoblox raporlama araçları için satışa sunulacak. Elinde halihazırda bir bakım sözleşmesi bulunan Infoblox Raporlama ve Analiz müşterileri platformu ücretsiz olarak güncelleyebilecek. Clustering özelliğinin ise Nisan 2016’da piyasaya çıkması bekleniyor.

Exit mobile version