IHS Blog

İngilizce Hassas Verilerin Paylaşımı İçin Güvensiz Bir Dil

hassas verilerin paylaşımı

İngilizce 2015 yılında %84.1 ile en fazla spam gönderilen dil oldu. Trend Micro Inc. şirketinin hazırladığı rapora göre spammerların siber saldırı için en fazla kullandığı diğer diller ise %2.6 ile Çince ve %1.7 ile Almanca oldu.

Trend Micro Inc. yayınladığı yıllık güvenlik raporunda 2015 yılının en önemli güvenlik olaylarını inceledi.

Raporda yeni saldırılara karşı koruma sağlamak için güvenlik sistemlerinin sık sık güncellenmesi gerektiği öne sürülüyor.

Raporda “2016 yılının ilk çeyreğinde de açık bir şekilde görüldüğü üzere hepimiz eski tehditlere karşı da sürekli tetikte olmalıyız ve hiçbir endüstri veya sistem kendini bundan muaf görmemeli. Örneğin, dilin siber tehditler bakımından endişe edilmesi gereken bir şey olduğunu kim düşünürdü ki?” deniyor.

Araştırma saldırganların tüm dünyada artık saldırdıkları vektörler, siber casusluk girişimleri ve siber yeraltı aktiviteleri bakımından iyice cesur, akıllı ve gözü kara olduklarının altını çiziyor.

Trend Micro Akıllı Koruma Ağı 2015 yılı içerisinde 52 milyarın üzerinde tehdidi engelledi. Bu da 2014 yılı içerisindeki rakama göre %25’lik bir azalma anlamına geliyor.

Bu azalma saldırganların 2012 yılından beri hedeflerinde artık daha seçici davranmaları ve çok daha farklı teknolojiler kullanmaları nedeniyle sistemlerin daha az zarar görmeye başlamasıyla açıklanıyor.

Trend Micro Inc. Japonya merkezli bir güvenlik yazılımı şirketidir.

Exit mobile version