IHS Blog

İngiltere bankalarından bir malware yardımıyla 31 milyon dolar çalındı!

cardbank

Hacker’ların saldırıları sonucunda İngiltere’deki çeşitli bankaların hesaplarından yaklaşık 31 milyon dolar çalındı. Bu olayın, sisteme sızan özel bir malware yardımıyla toplanan erişim bilgilerini hacker’lara aktarmasıyla gerçekleştiği sanılıyor.

National Crime Agency, FBI ve Europol’ün ortak soruşturmasıyla yürütülen bu olay, Dridex adındaki bir malware tarafından ilk olarak Kasım 2014’te gerçekleştirilmiş. Dridex’in bulaştığı bir bilgisayar, sahibinin banka bilgilerini hacker’lara gönderiyor ve bilgisayara da erişim sağlıyor.

National Crime Agency Salı günü İngiltere’deki internet kullanıcılarına “uyanık” olmalarını tavsiye ederek, özellikle de Windows işletim sistemi kullanıcılarının daha fazla dikkat etmesini söyledi.

Şimdiye kadar sadece İngiltere’deki bankalar etkilenmiş gibi görünse de, tüm Dünya’daki finansal kuruluşların bu riskle karşı karşıya olduğu söylenebilir. Malware’i üreten hacker’ların oldukça becerikli ve Doğu Avrupa bölgesinden olması sebebiyle kimliklerini tespit etmek de oldukça güç olduğu paylaşılıyor.


İnternet bankacılığı işlemleri ilk çıktığı günden bu yana saldırılara maruz kalıyor elbette, ancak Kaspersky Labs’e göre geçtiğimiz sene sadece bu alandaki saldırılar %9 oranında artmış. Dridex öncesinde ise Cridex ve daha niceleri de insanlar bu saldırılara karşı uyanık oldukça daha da gizli hareket etme yönünde ilerliyor.

FBI ve National Crime Agency birlikte çalışarak şu anda Dridex’in yayılmasını ve daha fazla bankanın sıkıntı yaşamasını engellemeye çalışıyorlar. Ancak bunun ne zaman son bulacağı ve ne kadar kişiyi daha etkileyeceğini şu an için söylemek mümkün değil…

Exit mobile version