IHS Blog

Intel Security ve AirWatch’tan Mobil Güvenlik Ortaklığı

Intel Security VMware

VMware’in kurumsal mobilite alt kuruluşu AirWatch ile Intel Security mobil cihazlarla ilgili güvenlik sorunlarını çözmek ve mobil güvenlik çözümlerini mevcut kurumsal güvenlik sistemleriyle entegre etmek amacıyla ortaklıklarını büyütüyor.

AirWatch ile daha önceki ismi McAfee olan Intel Security, kurumsal müşterilerinin mobil cihazlar, PC’ler, işletim sistemleri, ağlar ve bulut üzerindeki güvenlik önlemlerini arttırmalarına yardımcı olmak için mobil güvenlik programlarını birleştirmişti.

Buradaki amaç mobil cihazlar alanından önemi git gide artan güvenlik yönetimi araçlarına yönelik bilgi akışını arttırarak birçok kurumsal güvenlik altyapısında bulunan “mobil kör noktaları” ortadan kaldırmak.

Kuruluşlar kurumsal mobilite alanındaki dönüşümü gerçekleştirmek için bünyeleri dahilinde halihazırda kullanmakta oldukları temel güvenlik unsurlarına ihtiyaç duyuyorlar.

VMware bu ortaklık kapsamında Intel Security Innovation Alliance’ın bir üyesi olurken, Intel Security de AirWatch Mobile Security Alliance’a katıldı.

Her iki inisiyatif de mobil güvenlik üzerine çalışıyor, ancak amaç ve hedefleri birbirlerinden biraz farklı. Intel Security Innovation Alliance’ın amacı Intel Security ve ortakları tarafından geliştirilen ve verinin McAfee Data Exchange Layer üzerinden paylaşılması temeli üzerine kurulan birlikte çalışabilirlik çözümlerini kullanıma sunmak. AirWatch Mobile Security ise kuruluşların mobil cihaz yönetimi konusundaki giderek artan karmaşıklıklar yerine kurumsal mobiliteye odaklanmalarını sağlayarak mobil güvenlik uygulamalarındaki sorunları azaltmayı amaçlıyor.

Her iki şirket de bu yeni ortaklığın kurumsal güvenlikteki üç önemli alana, yani verinin koruması, tehditlerin tespiti ve önlenmesi ve güvenlik yönetimi alanlarına yönelmeyi amaçladıklarını ifade ediyor.

Şirketler Intel Security teknolojileriyle desteklenen AirWatch’un artık mobil cihazlar, PC’ler, işletim sistemleri, ağlar ve bulut alanlarında daha gelişmiş güvenlik olanakları sunacağını söylüyor.

Bu ortak çözümün en önemli kısmı ise sorunların artık daha görünür bir hal alacak olması ve tehditlerle ilgili bilgilerin tüm ağa dağıtılarak daha hızlı tepki vermeyi mümkün kılması.

“Intel Security ile yaptığımız bu ortaklık sayesinde artık daha bütüncül bir mobil güvenlik çözümü sunmamız mümkün olacak. Bu da mobil-bulut dönemine geçişi müşterilerimiz için daha sorunsuz bir hale getirme konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi. Kuruluşlar McAfee Data Exchange Layer sayesinde tehditlerle ilgili istihbaratı derhal aktarabilecek, böylece daha hızlı bir tepki verilerek çözümlerin daha hızlı getirilebilmesi mümkün olacak,” diyor Wasmer.

Yeni ortaklık Intel Security Innovation Alliance başkanı D J Long tarafından da memnuniyetle karşılandı. “VMware ve Intel Security ortaklığı mobil güvenlik stratejimizin vazgeçilmez parçalarından birini oluşturuyor ve müşterilerimizi tehditlere karşı koruma ve veri nerede olursa olsun daha iyi bir veri koruması sağlamaya yönelik çok önemli bir adım niteliğini taşıyor.”

VMware ve Intel Security arasındaki ilk ortaklık bu değil. İki şirket geçen yıl VMware’in NSX ağ sanallaştırma teknolojisi ile Intel Security’nin McAfee Ağ Güvenliği Programı’nı entegre ederek veri merkezi altyapı güvenliği alanında güçlerini birleştirmişti.

Exit mobile version