IHS Blog

Internet Root Name Sunucuları DDoS Saldırısına Uğradı

DDoS Atak

DDoS Atak

Geçtiğimiz hafta içerisinde 13 internet Root Name sunucusunun bir çoğu DDoS saldırılarına maruz kaldı. Çok yüksek hacimde trafikle, saniyede 5 milyon query’i aşan yük altında sunucular büyük bir sıkıntı yaşamadı.

IANA’in (Internet Assigned Numbers Authority) açıkladığına göre saldırının pik yaptığı noktalarda küçük de olsa sorunlar yaşansa da, genel olarak büyük bir problem meydana gelmedi.

IANA’in açıklamasına göre bu saldırı sonucunda son kullanıcıya yansımış önemli bir şey yok. DNS protokolü zaten bu gibi durumlar için belirli çözüm yöntemleri barındırdığı için sadece bazı zamanlarda erişimde yavaşlık olduğu gözlemlenmiş.

Açıklamalara göre saldırılar hemen hemen tüm root DNS sunucularına rastgele ve dağıtılmış olarak yapılmış görünüyor.

DNS Root name sunucularının sistemi, bu saldırılarda aslında tam olarak beklendiği gibi çalışmış oldu. Bu şekilde sistemin büyük ölçekteki trafiği kaldırabilmesi ve bu gibi saldırılara karşı da kendisini koruyabilmesi sağlandı.

Ancak ne yazık ki IP adreslerinin kolayca gizlenebilmesi veya fake edilebilmesi sebebiyle, kaynağı bulmak veya kaynağa kadar takip edebilmek mümkün olamadı.

Exit mobile version