IHS Blog

İnternetin Sonu Değişiyor

580×400

İBB iştiraki ISTIME A.Ş tarafından hayata geçirilen .istanbul ve .ist uzantılı alan adları 27 Ocak ta Başkanlık binasındaki bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Istanbulu bir internet markası haline getirmekten gurur duyduklarını belirten Sn. Kadir Topbaş, aynı zamanda belediyenin ibb.gov.tr olan web adresini bundan sonra ibb.istanbul olarak kullanacaklarını açıkladı.

Toplantıda ISTIME A.Ş Genel Müdürü Sn. Bekir Kaplan, Sn. Kadir Topbaş için kullanıma açtıkları kadirtopbas.istanbul adresini ekranlara yansıttı. Bu sayede .istanbul alan adı uzantısı için ilk kişisel web siteside hayata geçirilmiş oldu.

Şimdilik sadece uluslararası marka sahiplerinin (TMCH) tescil yapabildikleri Sunrise dönemi için tescil başvuruları kabul ediliyor. .ist ve .istanbul uzantılı alan adlarının 1 Mayıs tarihinde halka arzedilmesi planlanıyor.

Türkiye’de ilk .ist ve .istanbul akradite kayıt operatörü olan IHS Telekom alan adı ( domain ) tescil işlemi gerçekleştirebileceğiniz ve tüm süreçleri takip edebileceğiniz detaylara aşağıdaki bağlantıda yer veriyor.

https://www.ihs.com.tr/istanbul-alan-adi-domain-tescili.html

Exit mobile version