IHS Blog

iOS 11’de En İyi ARKIT Destekli Uygulamalar

ar-teknolojisi

Apple, iOS 11’i henüz piyasaya sürdü ve en büyük özelliklerinden biri de ARKit: Geliştiricilerin kolayca arttırılmış gerçekçilik (AR) uygulamaları yaratabilmesini sağlayan SDK.

Apple birkaç ay önce ARKit’i ilan etmiş olsa da şu an telefonunuzda AR testi yapmak için çok fazla seçenek mevcut değil. Fakat arttırılmış gerçekliğin ve ARKit’in potansiyelini görmenize olanak sağlayabilecek birkaç iyi uygulama bulduk.

Eğer iPad Pro, iPhone 6s / 6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone SE veya iPhone 8/8 Plus’ınız varsa, iOS 11’i indirebilir ve daha sonra App Store’da bu uygulamaları bulabilirsiniz.

Biz burada size sadece 2D fotoğrafları gösteriyoruz ama bu şekilde fikir edinmek oldukça zor, bu yüzden kesinlikle indirmenizi tavsiye ederiz.

World Brush

World Brush size gerçek dünyada 3D şekiller ve desenler çizme olanağı sunuyor. Google’ın Tilt Brush VR uygulamasına oldukça benziyor. Uygulamanın en harika yanı da, çizdiğiniz her şeyin sonsuza dek (ya da siz silene kadar) orada kalması. Yani siz dışarıda herhangi bir yere bu uygulamayla bir şey çizdiğinizde bir başkası telefonuyla sizin çizdiğiniz şeyi görebilir.

Edmunds

Bir araç arama ve satın alma uygulaması olan Edmunds ile gerçek boyutta bir otomobili odanıza getirebiliyorsunuz. Edmunds, bu uygulamayı otomobilin garajınıza uyup uymadığını görmek için kullanabileceğinizi söylüyor. Binlerce farklı otomobil arasından seçim yapabilirsiniz. AR arabaların şekil ve boyutları değişebiliyor ama renkleri şu an için değiştirilemiyor.

Stack AR

Stack AR, önünüze bloklar yığmanızı sağlayan bir oyun. Basit ama eğlenceli bu oyunu, AR’ın nasıl olduğunu merak edip görmek isteyen bir arkadaşınızla oynayabilirsiniz.

Thomas and Friends

Thomas ve Arkadaşları, Apple’ın bugün App Store’da sunduğu tek AR uygulaması. Tank motoru Thomas’ın içinde çalışabileceği kamyonlar dizayn etmenizi sağlayan bu oyun, AR özelliğini açarsanız bütün parçaları gerçek hayatta gözünüzün önüne getiriyor. Oldukça basit olan bu oyun, çocuklara artırılmış gerçekliğin nasıl olduğunu gösterebilmek için harika bir uygulama.

Housecraft

Housecraft, gerçek boyuttaki mobilyaları evinizin herhangi bir yerine koymanıza olanak sağlıyor. Uygulamanın farklı tip mobilyalardan oluşan bir kataloğu var ve ARKit’i henüz görmemiş birine göstermek için muhteşem bir yol. Wayfair’in AR uygulaması ve Ikea’nın yaklaşmakta olan uygulaması da dahil olmak üzere birçok mobilya şirketinin bu tarz uygulamalar çıkarması bekleniyor.

AR MeasureKit

AR MeasureKit, etrafınızdaki gerçek dünyayı ölçmenize izin vermek için ARKit kullanan çok amaçlı bir ölçüm aracı. Bu aynı zamanda arkadaşlarınıza AR’ın nasıl olduğunu göstermek için en kısa ve etkili yol. Bir cetvelle de ölçün ve ne kadar doğru ölçebildiğini onlara gösterin.

İKEA AR Shop

İkea arttırılmış gerçeklik uygulamasını ilk kullanan firmalar arasında, hiç mağazaya gitmeden istediğiniz mobilya ve aksesuarı istediğiniz renklerde, evinizin yada yaşam alanınızın istediğiniz noktasına yerleştirebilir, beğenmeniz durumunda hemen satın alabilirsiniz.

Exit mobile version