IHS Blog

İş Dünyasında Mobil Güvenlik Ne Kadar Önemli?

security-2

Dünya genelinde IT departmanlarının %92’si hala kullanıcıların mobil cihazlar üzerinden hassas bilgilere erişimini sınırlandırıyor. Mobil güvenlik konusunda IT departmanları oldukça hassas davranıyor.

Gemalto’nun araştırmasına göre, neredeyse tüm işletmelerin mobil olması veya uzaktan bağlanması gereken kullanıcıları mevcut. Ama yine de güvenlik çekinceleri sebebiyle işletmelerin çoğu mobil erişim konusunda problemler yaşıyor.

2015’te yayınlanan Global Authentication and Identity Access Management Index’e göre katılımcıların %94’ü mobil erişim kaynaklı olarak şirketlerinin hacklenebileceğinden veya verilerinin sızacağından endişe ediyor. Bunun temel sebebi de elbette kullanıcı başına düşen mobil cihaz sayısının 2’ye çıkmış ve bunlar üzerinden de şirket ağına erişim sağlıyor olması.

Buna ek olarak, şirketlerde açılan destek konularının %20’si kaybedilen veya unutulan şifrelerle ilgili.

Mobilite konusundaki endişeleri gidermek ve sorunları çözmek için IT departmanları bulut servislere bağlanma aşamasında ağırlıklı olarak 2-aşamalı doğrulamayı kullandırtmaya çalışıyor. Şimdilik kullanıcıların sadece %38’i 2-aşamalı doğrulamayı kullanıyor olsa da, hedef 2 sene içerisinde bu oranı %51’e çıkartmak.

Şirket kaynaklarına mobil cihazlar üzerinden ve şirket dışından 2-aşamalı doğrulamayı kullanarak erişim sağlayanların yarısından biraz fazlası ise (%57) her uygulama erişiminde bunu kullanmıyor. 2-aşamalı doğrulama çoğunlukla bulut uygulamalarına erişimde, web portallerine bağlanırken veya VPN kullanımında tercih ediliyor.

Gemalto’nun mobil erişim ve güvenlik üzerine yorumu ise şöyle: “Şirketlerin IT departmanları üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Bunun sebebi de kullanıcılarının yeni ve esnek teknolojileri kullanmak istemesi ve bunu IT departmanından talep etmesi. Bu isteklere cevap veremeyen organizasyonlar ise iş verimliliği açısından büyük kayıplar yaşayacak gibi görünüyor.”

Exit mobile version