IHS Blog

İyi Bir Alan Adı ( Domain ) Seçmeniz İçin İpuçları

domain

Bir blog kurarken akla gelen ilk şey, iyi bir alan adı (domain) oluyor. Bu makalemizde iyi bir alan adı seçmenin neden çok önemli olduğunu düşündüğümüzü anlatacağız. Ayrıca blogunuz ya da web siteniz için iyi bir alan adı (domain) nasıl seçebileceğinize de ipuçları ve genel özellikleri ile birlikte değineceğiz. (Yapılması ve yapılmaması gerekenler göz önünde bulundurarak)

Blogunuz İçin Neden İyi Bir Alan Adı ( Domain ) Seçmelisiniz?

Siteniz/blogunuz için en başından itibaren iyi bir alan adı (domain) seçmek istersiniz. Çünkü büyük olasılıkla blogunuz ya da siteniz hayatının geri kalanı boyunca bu alan adına hapsolmuş olacak. Ne kadar güvenilir olduğuna bağlı olarak, hosting sağlayıcınızı ara ara değiştirebilme şansınız var, fakat alan adı hep aynı kalacaktır.

Alan adı (domain) aynı kalacaktır, çünkü alan adını değiştirmek her şeyden vazgeçip en baştan başlamak gibi olacaktır. Düzenli trafik akışına sahip olan ve bir marka haline gelmiş olan sitenizin adını değiştirirek bunlardan vazgeçmek istemezsiniz. Bu yüzden bu alan adına sıkışıp kalacaksınız. Eğer alan adınızı değiştirirseniz Google Page aşamasından, yani sıfırdan başlarsınız ve sitenizi adı değişmeden önceki seviyeye taşımak için çok çalışmak zorunda kalacaksınız. Alexa derecesi ve diğer sıralama değerleri de düşecek çünkü tüm bu sıralama türleri domain (alan adı) ile ilişkilidir. Yani kısacası en baştan başlamamak için iyi bir alan adı seçmelisiniz. Ama nasıl?

Blogunuz İçin İyi Bir Alan Adı Nasıl Seçilir?

Bir alan adının nasıl belirleneceği konusunda katı kuralların olduğunu düşünmüyoruz, bu yüzden alan adınızı seçmek için bir kılavuz olarak şu noktaları inceleyebilirsiniz:

“adınız.com” mu Yoksa “işiniz.com” mu Kullanmalısınız?

İşinizin ana ürünü eğer SİZ iseniz, alan adı olarak “adınız.com” seçeneğini kullanmalısınız. Eğer bir yazar, konuşmacı, koç vb bir meslek icra ediyorsanız, alan adınızda şahsi isminizi kullanmanız iyi bir fikir olacaktır. Eğer işiniz bir ürün ya da hizmete dayanıyorsa da, “işinizinadı.com” ya da “ürününüzünadı.com” seçeneklerini kullanmalısınız.

Bilgi Sahibi Olmanız Gereken Bazı Genel Bilgiler

IHS ucuz alan adı kaydı imkanı sunuyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu kurallar çok da katı değildir. Bu kuralların yanına kendinizden bir şeyler katmaktan çekinmeyin. Genel olarak kabul edilmiş bilgileri kullanın ve mantıklı olun. Elinizden gelenin en iyisini yapmayı deneyin ve yaratıcı olun.

İyi bir alan adı seçmek konusunda sizin fikirleriniz nelerdir? Aşağıdaki yorum bölümünde bizimle paylaşın.

Exit mobile version