IHS Blog

Magento 2.0 Çıktı

Magento 2.0

Drupal’ın uzun süredir beklenen 8.0 sürümünün çıkmasından hemen önce Magento 2.0 çıktı.

Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Magento hem ticari hem de açık kaynak versiyonları olarak birkaç yıldır 1.x sürümlerinde takılıp kalmıştı.

Magento’nun yavaş kod tabanının hızlandırılması gerekiyordu çünkü son birkaç yıldır sayfa hızı arama motoru sıralamalarında en önemli unsur haline gelmişti.

Magento’nun 17 Kasım günü piyasaya çıkan yeni sürümü her şeyden önce hızı Test aşamasında göze ilk çarpan şey olduğu gözler önünde. İkincisi ise artık çok daha basitleşen ve kolay kullanılan yeni admin arayüzü OpenCart ve Prestashop’unkine benzeyen basitleştirilmiş bir arayüz kullanılmış.

Magento 2.0 eski sürümlere kıyasla çok daha güzel olmuş. Tüm mağaza yönetimi özelliklerini bünyesinde barındıran Magento e-ticaret sektöründeki pazar payını bir süre daha kaybetmeyecek gibi görünüyor.

Magento’da sürüm yükseltmek artık daha kolay olacak

Magento 2.0’daki diğer yenilikler arasında esnek bir varsayılan mağaza teması, daha basit bir satın alma süreci ve sürüm yükseltmeyi bir hayli kolaylaştıran bir modüler kod mimarisi bulunmakta.

Magento ekibi ayrıca Q1 2016 ile başlayarak üç ayda bir yeni sürüm çıkartacaklarını ve daha karmaşık bir kademeli lisanslama modelinin yolda olduğunu söylüyor.

Bir başka yeni haber ise; eBay Magento’ya kendi şirketi olan Magento Commerce’ün yönetimini teslim etti. eBay Magento’yı 2010 yılında Varien Inc.’ten satın almıştı. eBay ayrıca PayPal’ı da ayrı bir şirket olarak bünyesinden ayırmaya hazırlanıyor.

Yeni yönetim ticari aktivitelerinin merkezinde yer alan platformun açık kaynaklı sürümünü desteklemeye devam edeceklerini, daha fazla özellik isteyen müşterilerini ise ticari sürüme davet ettiklerini söylüyor. Magento şu an dünyada 250 binin üzerinde online mağaza tarafından kullanılıyor.

Magento 2.0 Sürümünü İndirmek için tıklayınız.

Exit mobile version