IHS Blog

Microsoft Azure VM fiyatlarını düşürdü, G-serisi VM’ler yenilendi

Microsoft-to-Rename-Windows-Azure-to-Microsoft-Azure-433757-2

Microsoft, geçtiğimiz günlerde Azure bulut bilişim çözümleriyle ilgili bazı yenilikleri açıkladı. Bu yenilikler arasında en çok öne çıkanlar performans odaklı G serisi VM’ler ve fiyatları düşen D serisi VM’ler.

Azure G sınıfı VM’leri (sanal makine) Azure ailesindeki en güçlü ve haliyle en pahalı cihazlar. Bu cihazlar üzerinde Windows çalıştırmanın maliyeti aylık $7180’ı bulabiliyor. Şimdi ise Microsoft bu cihazların bir farklı sürümü ile (GS) depolama kapasitesini de premium seviyeye çekiyor. GS serisi VM’ler 64TB depolamaya, saniyede 80.000 I/O işlemine ve 2000 MB/s hızlarına çıkabiliyor olacak.

Ayrıca hem G serisi hem de GS serisi VM’ler 20 Gbps bant genişliğinde çalışabiliyor. Bu da rakiplerin VM özelliklerinin neredeyse 2 katı.

Müşterilerin talepleri sebebiyle böyle bir açılım yaptıklarını söyleyen Corey Sanders, müşterilerin G serisi cihazları büyük veritabanı iş yükleri için kullanmak istediğini belirtmiş.

Bu yenilikler ile birlikte D serisi VM’lerin fiyatlarında da Microsoft ciddi indirimler yapıyor. Genelde web uygulamaları için kullanılan bu serinin fiyatlarında %27 civarında indirim yapılacak. Bu indirimin amacı da elbette daha fazla kullanıcıyı D serisi VM’lere çekebilmek.

Tüm bu yeni fiyatlar ise 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak.

Exit mobile version