IHS Blog

Microsoft ve Red Hat Güçlerini Birleştiriyor

microsoft

Teknoloji devleri Microsoft ve Red Hat karma IT platformlarına sahip kuruluşların kolay bir biçimde bulut ortamına taşınması için yıllardır süregelen rekabeti bir tarafa bıraktılar.

Microsoft açık kaynak kod konusundaki ezeli rakibi Red Hat ile birlik oluşturarak kuruluşların buluta taşınmasını ortak roll-out ve destek yöntemleriyle kolaylaştırmaya karar verdi.

Bu birlikteliğin sonucu olarak işletmeler çok kısa bir süre içinde Red Hat Ticari Linux uygulamalarını, iş yüklerini ve sanal makina imajlarını Microsoft Azure platformu üzerinde çalıştırabilecekler.

Bu sırada, Microsoft Azure müşterileri, PaaS (platform-as-a-service) veya OpenShift gibi Red Hat araçlarına ilk kez geniş çapta erişim hakkı kazanacak.

Microsoft ve Red Hat ayrıca hibrid bulut ayarı olan kuruluşların karşılıklı bulut yönetim araçlarını, birbilerinin platformları üzerinden en az zahmetle kullanılacağını taahhüt ettiler.

Böylelikle Red Hat CloudForms kullanıcıları Azure iş yüklerini yönetebilecekleri bir araca en kısa sürede kavuşabilecek ve aynı şekilde Microsoft bulut veya Hyper-V üzerinde çalışan Enterprise Linux uygulamalarını da kullanabilecek.

Exit mobile version