IHS Blog

Microsoft ve Salesforce iş birliklerini derinleştiriyor

salesforce-logo

Microsoft ve Salesforce, 2014 yılında başlayan iş birliklerini birkaç adım daha ileriye götürmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklama ile Microsoft ürünleri ile Salesforce’un CRM ürünü olan Lightning Experience çok daha uyumlu bir hale geliyor olacak.

Ayrıca eski adı Lync, yeni adı “Skype for Business” uygulaması da Lightning platformuna entegre edilecek ve kullanıcıların iş arkadaşları ve müşterileri ile ses/video görüşmeleri yapabilmelerine imkan sağlayacak.

Buna ek olarak, Salesforce ekibi Lightning içerisine Microsoft’un OneNote uygulaması da entegre ederek kişisel notlara çok daha hızlı ulaşılmasını ve düzenlenmesini, Microsoft Delve entegrasyonu ile de satış ekibinin Salesforce içerisinde fırsatları keşfetmesine yardımcı olacak.

Delve’in, Microsoft’un CRM uygulaması olan Dynamics’in yeni sürümünde de olacağını düşünürsek, Microsoft’un artık daha açık bir konumlandırmaya oynadığını söyleyebiliriz. Kendi ürününe rakip olan bir ürüne bile bazı özel araçların eklenmesi tam olarak bu yönde bir iş birliği denilebilir…

Son olarak ise, Salesforce tarafında da Windows 10 için Salesforce 1 mobil uygulaması geliştiriliyor. Yani bir anlamda Windows 10’u yaygınlaştırmak ve kullanımını arttırmak için Salesforce da Microsoft’a destek oluyor.

Exit mobile version