IHS Blog

Microsoft’tan Office 365 ve Exchange 2013 Kullanıcılarına Uyarı

Office 365

Microsoft Office 365 ve Exchange 2013 kullanan bazı müşterilerini e-postalarını alamayabileceklerine dair uyardı. Bunun nedeni olarak Microsoft’un Office 365 iletim katmanı güvenlik sertifikasını Nisan ayında yenileyecek olması gösteriliyor. Microsoft bu sorunun üstesinden nasıl gelineceği hakkında bilgi temin etmiş durumda. Ayrıntılar şu şekilde:

Microsoft’un Office 365 iletim katmanı güvenlik sertifikasının süresi yakında doluyor ve şirket bu sertifikayı Nisan 2016’da yenileyecek. Sertifika Office 365 tarafından bulut prodüktivite paketi ile harici Basit Mail Transferi Protokolü (SMTP) sunucuları arasında iletin katmanı güvenliği şifrelemesi yapmak üzere kullanılıyor. Yenilenmiş sertifikada güvenlik seviyesinin arttırılacağı birkaç değişiklik olacak ama sertifikanın Office 365 ile  Exchange sunucuları arasındaki mail akışını durdurabileceği ifade ediliyor.

Kuruluşunuzda Office 365 ve Exchange 2013 bir arada kullanılıyorsa bu değişiklikten etkileneceksiniz. Eğer:

– Exchange sunucularınızda Exchange 2013 Cumulative Update 8 (CU8) veya daha alt sürüm çalışıyorsa

– Hibrit mail akışını yöneten Exchange 2013 sunucularını Exchange 2013 CU9 veya daha üst bir sürüme yükselttiyseniz ve Hybrid Configuration sihirbazını yeniden çalıştırmadıysanız.

Bu değişimden etkilenirseniz sorunu ortadan kaldırmak için mümkün olduğunca hızlı davranmanız gerekiyor. Microsoft’un Hybrid Configuration sihirbazı Exchange sunucularının yeni iletim katmanı güvenlik sertifikasıyla birlikte çalışacak şekilde otomatik olarak yapılandırmanızda size yardımcı olabilir:

1) Eğer daha önce yapmadıysanız sunucularınızdan en az birine şuradan en son güncellemeyi indirin.

2) Hybrid Configuration sihirbazını indirin ve talimatları uygulayın.

Eğer Exchange sunucularını elle yapılandırmak istiyorsanız:

1) Bütün Exchange 2013 sunucularınızda Exchange Management Shell’i açın

2) Aşağıdaki komutları çalıştırın

$rc=Get-ReceiveConnector |where {$_.TlsDomainCapabilities -like “**”}

Set-ReceiveConnector -Identity $rc.Identity -TlsDomainCapabilities mail.protection.outlook.com:AcceptCloudServicesMail

 

Exit mobile version