IHS Blog

Neden Bulut Bilişim?

neden-bulut-bilisim

Bulut tabanlı uygulamaların ve hizmetlerin iyice yaygınlaşmasıyla acaba bulut bilişim şirketler için doğru seçim mi sorusunun yanıtları için 6 ana başlığa göz atmamız gerekiyor.

Zaman

Bulut tabanlı altyapılara (sunucular, veri depolama vs.) ve uygulamalara geçiş kolay ve sorunsuzdur. Bakım ve düzenleme sürelerinin azalması sayesinde şirketlerin diğer işlerine daha fazla vakit ayrılabilmekte. Disk alanı ihtiyacının artması durumunda ölçeklendirilebilir bellek özelliği sayesinde bu işlem veri transferine gerek kalmadan veya kurulum işlemleri nedeniyle çalışmama süresi sorunu yaşanmadan yapılabiliyor. Daha da önemlisi, bulut bilişim öncelikli bir strateji diğer çalışmalarınıza hız kazandırmanızı sağlar.

Emek

Bulut platformları işbirliğini daha kolay bir hale getiriyor. Bulut teknolojisi insanların dosyalarına her yerden erişebilmesine ve eşzamanlı olarak çalışabilmesine olanak tanıyor. İnsan tarafında, şirketiniz önce gelen bulut çözümleri internet için optimize edildiği ve tüm cihazlardan erişilebilecek şekilde tasarlandığı için şirket uygulamalarına uygun yeni çalışan düzenlemeleri, belgelendirme işbirliği ve verimlilik gibi temel ticari süreçlerin gerçekleştirilmesi anlamında büyük vakit kazanmış olur. Bu da artık bir belgenin farklı versiyonları arasında kaybolmak veya e-posta yoluyla arka arkaya dosya transferi yapmak gibi durumların ortadan kalktığı anlamına gelir. Mobil ve uzak mesafe işbirliği artmaya devam ettikçe, teknoloji yatırımlarınız bakımından bulut öncelikli bir yaklaşım size ekibinizin verimliliğini arttıracak bir altyapı oluşturma esnekliğini kazandıracaktır.

Ücret

Bulut tabanlı bir sunucuya bağlı olmanın maliyeti ilk ayarları yapma ve öngörülebilir bir uzun vadeli gider yapısı belirleme bakımından çok daha düşüktür. Yalnızca ihtiyacınız olan hizmetlere, yalnızca ihtiyacınız olduğu durumlarda ücret ödersiniz.

Bilgileriniz

Birçok şirketin en büyük kaygılarından biri bulut bilişim ortamındaki güvenlik konusudur, fakat aslında bulut tabanlı bir hizmet kullanmak şirket varlıklarınızı daha güvenli bir hale getirebilir. Güvenlik genel anlamda veriye erişimi kontrol etmekle, veriyi o veriye kimin eriştiğinden bağımsız olarak korumakla ve veriyi güvenlik ihlallerini önceden tespit edip engelleyecek şekilde takip etmekle ilgilidir. Bulut bilişim sağlayıcıları güvenlik ihlallerini önlemek ve ortadan kaldırmak amacıyla sürekli güvenlik güncellemeleri yapmaktadırlar.

Sorunlar

Günümüzde web uygulamalarını bir hosting sağlayıcı vasıtasıyla host etmek kendi veri merkezinizi oluşturmaktan çok daha mantıklıdır. Bu durum özellikle online bir şirket sahibiyseniz önem kazanmaktadır. Hosting hizmetleri trafikteki ani artışları dengeleyebilir, içeriği hızlı bir şekilde sunabilir ve size kaynaklarınızla ilgili bir yönetim paneli sunabilir. Bu da web sitenizin çökmesine ve dolayısıyla itibarınızın zedelenmesine neden olabilecek istenmeyen durumların önlenmesi anlamına gelir. Şirket yönetiminde bulut öncelikli bir yaklaşım aynı zamanda şirketlerin ölçeklendirilmesini de kolaylaştırır. Elinizde bulunandan daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunuz anlarda bulut ekstra iş yüklerini kolayca üstlenebilmenizi sağlar.

Çevre

Bir veri merkezinin dışında bulunan ortak kaynaklar şirketlerin aşırı yük binmiş yerel sunucularının karbon emisyonunu da ciddi oranda azaltır. Yani bulut bilişim sayesinde doğayı da korumuş olursunuz. 

Exit mobile version